Regio Rugby

Regio Rugby is de stap tussen clubrugby en internationaal rugby, bedoeld om spelers te inspireren om op hoger niveau te spelen. Het Regio Rugby is daarnaast voor de identificatie van spelers voor het topsport pathway. Vier keer in het seizoen zal, aangestuurd door de Rugby Academy’s, het Regio Rugby plaats vinden verspreid door het land. De Rugby Academy’s komen dan ook in contact met de clubs hierover.

Per leeftijdscategorie verschillen de doelen, de dagen en de locaties van het Regio Rugby. Voor de mini’s en cubs vinden de evenementen plaats op zaterdag en voor de oudere groepen op zondag. Bij de mini’s en cubs is het programma geschikt voor zowel meisjes als jongens en vanaf de junioren zijn er de Girls Rugby Festivals voor meiden.


CUBS – onder 13 & 14
De kans om op regionaal niveau te spelen. En de gelegenheid voor interactie tussen de clubs en de Rugby Academy’s en een kans om samen te werken

JUNIOREN – onder 15
Naast het ontwikkelen van de spelers, de kans om op regionaal niveau te spelen en geselecteerd te worden voor (de trainingsselectie) het district team in jouw regio.

JUNIOREN – onder 16
Naast het ontwikkelen van de spelers, de kans om op regionaal niveau te spelen en geselecteerd te worden voor (de trainingsselectie) Jong Oranje onder 17.

COLTS – onder 17
Naast het ontwikkelen van de spelers, de kans om op regionaal niveau te spelen en geselecteerd te worden voor (de trainingsselectie) Jong Oranje onder 18.

COLTS – onder 18
Naast het ontwikkelen van de spelers, de kans om op regionaal niveau te spelen en geselecteerd te worden voor (de trainingsselectie) Jong Oranje onder 18. En vroege identificatie voor spelen van Jong Oranje onder 20.

MEIDEN – onder 15 tot 18
De Girls Festivals zijn er om meiden de kans te bieden met andere meiden van hun leeftijd te spelen en tijdens deze dagen vindt er ook selectie plaats voor Jong Oranje onder 18. Let op je moet jezelf opgeven voor de Girls Festivals.


SELECTIEPROCES
De clubcoaches selecteren aan het begin van het seizoen de spelers die in aanmerking komen voor het Regio Rugby. Deze spelers worden door de Rugby Academy vervolgens uitgenodigd voor de 1e Regio Rugby dag. Tijdens de 1e Regio Rugby dag vindt de selectie plaats voor de regionale teams die op de volgende dagen tegen elkaar gaan spelen.

De selectiecriteria worden aan het begin van het seizoen gedeeld door de betreffende Rugby Academy.

ORGANISATIE
De organisatie van het Regio Rugby ligt bij de Academy’s, die hierbij nauw samenwerken met de clubs in de regio’s en Rugby Nederland. Voor meer informatie over het aanmelden en de verdere praktische informatie verwijzen wij jullie naar de website van de Rugby Academy in jouw regio.

DATA
12 november 2022
21 januari 2023
5 maart 2023