Rugby Development Dagen (RDD)

Zoekveld

Rugby Development Dagen (RDD)

Aanmeldfomulier Meisjes 10's

De Meisjes 10's dag is voor meiden van 13 tot 18 jaar. En om definitief deel te nemen dien jij op de dag zelf €5,- contant te betalen. Inschrijven kan via de volgende link:

Aanmeldformulier meisjes 10's

Afmeldformulier

Afmeldformulier Junioren en Colts

Visie
Rugby Nederland wil spelers en teams de vaardigheden geven om rugbysituaties snel te herkennen en adequaat te reageren op de tegenstander. De spelers passen de vaardigheid toe om de geboden ruimte te gebruiken. Spelers ontwikkelen snelheid in denken en handelen. Wij willen creatieve spelers opleiden en ze de vrijheid geven om adaptief te spelen waardoor zij verantwoordelijk nemen en bereid zijn initiatief te nemen.
De visie vertaald zich in de training naar werken vanuit eenvoudige tot meer complexe situaties. De relatie met de spelers is gebaseerd op respect en vertrouwen.

Doel
De RDD heeft verschillende doelen. Hieronder een korte beschrijving van de gestelde doelen:
Ontwikkelen van spelers, trainers en scheidsrechters staat centraal op de RDD. In vier dagen kan je van een speler, trainer of scheidsrechter geen internationale topper maken. Wel is het mogelijk om de spelers en trainers een nieuwe vaardigheid aan te leren.
• Vanuit het ontwikkelen van spelers en trainers willen we ze enthousiast maken om meer te gaan trainen en de ambitie te laten toenemen om zich te ontwikkelen tot een speler voor Oranje en/of een toptrainer.
• Als de spelers enthousiast zijn en zich willen ontwikkelen richting de (jeugd)selecties moeten ze vaker en beter gaan trainen. Dit is mogelijk op de verschillende Rugby Academies en daarom is het derde doel talentvolle spelers identificeren. Als de spelers doorstromen naar de junioren kunnen zij uiteindelijk via de RDD geselecteerd worden voor de Jong Oranje selecties. De RDD is de enige manier om in een jeugdselectie te komen.

Informatie Rugby Development Dagen voor spelers