Rugby Development Dagen (RDD)

Rugby Development Dagen (RDD)

 
 
 
Visie
Rugby Nederland wil spelers en teams de vaardigheden geven om rugbysituaties snel te herkennen en adequaat te reageren op de tegenstander. De spelers passen de vaardigheid toe om de geboden ruimte te gebruiken. Spelers ontwikkelen snelheid in denken en handelen. Wij willen creatieve spelers opleiden en ze de vrijheid geven om adaptief te spelen waardoor zij verantwoordelijk nemen en bereid zijn initiatief te nemen. De visie vertaald zich in de training naar werken vanuit eenvoudige tot meer complexe situaties. De relatie met de spelers is gebaseerd op respect en vertrouwen.
 
Doel
De RDD heeft verschillende doelen. Hieronder een korte beschrijving van de gestelde doelen:
Ontwikkelen van spelers, trainers en scheidsrechters staat centraal op de RDD. In vier dagen kan je van een speler, trainer of scheidsrechter geen internationale topper maken. Wel is het mogelijk om de spelers en trainers een nieuwe vaardigheid aan te leren.
• Vanuit het ontwikkelen van spelers en trainers willen we ze enthousiast maken om meer te gaan trainen en de ambitie te laten toenemen om zich te ontwikkelen tot een speler voor Oranje en/of een toptrainer.
• Als de spelers enthousiast zijn en zich willen ontwikkelen richting de (jeugd)selecties moeten ze vaker en beter gaan trainen. Dit is mogelijk op de verschillende Rugby Academies en daarom is het derde doel talentvolle spelers identificeren. Als de spelers doorstromen naar de junioren kunnen zij uiteindelijk via de RDD geselecteerd worden voor de Jong Oranje selecties. De RDD is de enige manier om in een jeugdselectie te komen.
 
Daarnaast heeft de ontwikkeling van coaches en referees ook een duidelijke plek tijdens de Rugby Development Dagen. Uiteindelijk zorgen betere coaches en referees voor betere spelers en een beter spel.
 
Afmeldformulier RDD
Indien je niet aanwezig kunt zijn bij een RDD verwachten we dat je middels het volgende formulier laat weten dat je afwezig bent. Klik hier om naar het formulier te gaan.
 

Informatiegids
Hier is de informatiegids voor de spelers te vinden voor het RDD van 2019-2020   Gids Landelijk RDD voor spelers

Hierbij de informatiegids voor de spelers te vinden voor het regionale RDD van 2019-2020 Gids Regionaal RDD voor spelers