Rugby Academy's

Rugby Academy's

Talentvolle jeugdspelers kunnen in aanmerking komen voor een Rugby Academy. Er zijn op dit moment zes Rugby Academy's in Nederland, waarvan drie Rugby Academy's ook een senior porgamma hebben. Talentvolle spelers die toegelaten worden tot een Rugby Academy trainen dagelijks bijna twee uur. De trainingen worden verzorgd door (inter)nationale trainers die zelf ervaring hebben gehad met toprugby.

De zes Rugby Academy's zijn verspreid door heel het land te vinden, Den-Haag, Alkmaar, Hilversum, Den-Bosch, Heerenveen en Nijmegen. Klik op onderstaande Rugby Academy logo's voor een bezoek aan de webpagina's van de verschillende Rugby Academy's zelf.

                       

 

Sport en school

Kinderen kunnen vanaf 12 jaar worden toegelaten tot de Rugby Academy, nadat ze getest zijn. Wanneer deze spelers zijn toegelaten tot de Rugby Academy, krijgen ze een talenten status bij het NOC*NSF.

Deze talentenstatus maakt het mogelijk om in samenwerking met de Topsport Talent School onder schooltijd te trainen. Met de Rugby Academy en Topsport Talent School zijn afspraken gemaakt over schoolprestaties, waarbij het zo moet zijn dat de hoeveelheid trainingen niet ten kosten gaat van de schoolprestaties.


Trainingen
De trainingen zijn gericht op het verder ontwikkelen van de basisvaardigheden (passen, vangen en tackelen) en het opbouwen en vergroten van kracht en conditie. De trainingen worden verzorgd door gespecialiseerde trainers. Er worden ook algemene sportvaardigheden bijgebracht en theorielessen verzorgd waarbij spelregels en tactiek besproken worden. Tenslotte wordt er in het winterprogramma aandacht besteed aan voeding door de diëtiste. In het programma is dagelijks een fysiotherapeut aanwezig om spelers individueel te begeleiden.


Trainingskampen
Naast de dagelijkse trainingen, worden er ook trainingskampen georganiseerd in binnen- en buitenland (België, Duitsland, Wales en Frankrijk). De trainingskampen zijn in eerste instantie bedoeld om te trainen en wedstrijden tegen buitenlandse teams te spelen.

Rugbycarrière
Spelers in een Rugby Academy kunnen tot hun 18de jaar in de Academy blijven (eind VWO). Hierna zijn er meerdere mogelijkheden om als topsporter de rugbycarrière voort te zetten. Binnen drie van de Rugby Academy's is mogelijk om door te stromen naar het senior programma van de Academy. Rugby Academy Zuid, - Midden en - ZuidWest zijn sinds september 2020 met het senior programma van start gegaan. Sommige spelers kiezen om naar een top (studenten) club te gaan, andere spelers kiezen ervoor om naar het Nationaal Trainings Centrum (NTC) in Amsterdam te gaan. Tenslotte kiest een aantal spelers voor een internationale carrière. Het positieve gevolg van de Rugby Academy's is dat er meerdere talenten op (semi-)professioneel niveau rugby spelen in onder andere Frankrijk, Zuid-Afrika en Engeland.