Protocollen & Richtlijnen

Protocollen & Richtlijnen

Richtlijnen Rugbycompetitie & Covid-19

Aanvullend op het landelijke sportprotocol en de handreiking 'Toeschouwers bij sportwedstrijden' van de NOC*NSF is er in de werkgroep Crowdmanagement gewerkt naar een gezamenlijk document waar alle richtlijnen voor het nieuwe competitieseizoen samenkomen. Waar houd je rekening mee bij aankomst op de sportaccommodatie? Hoe gedraag je je in de kleedkamer? Hoe behoort het publiek zich te gedragen? Doen we een poortje na de wedstrijd? Al deze onderwerpen komen op chronologische volgorde - zoals je deze kunt verwachten op een wedstrijddag - aan bod.

Klik hier of hieronder om het bestand te openen en/of te downloaden en voel je vrij om deze middels jullie website of nieuwsbrief te delen.

 Richtlijnen Rugbycompetitie & Covid-19


Aanmelden & Registratie

"Geef de mogelijkheid om vooraf of ter plekke te reserveren. Bijvoorbeeld via je eigen website of ter plekke (middels QR-code). Wanneer je meerdere keren grotere aantallen toeschouwers verwacht (die je binnen de regels kunt placeren) kun je overwegen aan te sluiten bij een officieel ticketingsysteem. Denk in beide gevallen hierbij wel aan de gezondheidscheck bij binnenkomst. Wanneer je in meerdere compartimenten toeschouwers boven de 100 (binnen) en 250 (buiten) verwacht dan kun je dit per compartiment regelen."

Het is mogelijk om met Google Forms en Microsoft Forms de administratie op je sportaccommodatie vorm te geven. Klik hieronder voor een handleiding hoe je dit in beide systemen kan doen.

Ook kan er gebruik worden gemaakt van de horeca.com om een vragenlijst te maken met de contactgegevens van de mensen op het sportpark.  Voordeel van deze gratis manier is dat de gezondheidsvragen gesteld worden maar dat dit niet opgeslagen worden. Dit ivm de AVG-wet op de privacy. 

 Administratie toeschouwers


Scheidsrechterprotocol

De scheidsrechter heeft een belangrijke rol tijdens de wedstrijden. In het protocol scheidsrechters, opgesteld in samenwerking met de Commissie Rugby Scheidsrechters, staan richtlijnen hoe een scheidsrechter binnen de RIVM-maatregelen een wedstrijd kan begeleiden. Bekijk hier het gehele document.

 Scheidsrechterprotocol


Advies Organisatie TBM-Toernooien

De TBM-toernooien zullen ook weer van start gaan de komende periode. De werkgroep Crowdmanagement heeft een aantal praktisch tips om deze toernooien veilig en binnen de richtlijnen te laten verlopen. Belangrijke zaken zijn het minimaliseren van teams op een locatie en het aanmelden van alle volwassen bezoekers. Kijk hier voor het gehele document met alle adviezen.

 Advies Organisatie TBM-toernooien