GTBM

GTBM

2019 / 2020


De jongste jeugd is verdeeld in 4 leeftijdscategorieën


Guppen (< 6 jaar)
Turven (6 en 7 jaar)
Benjamins (8 en 9 jaar)
Mini’s (10 en 11 jaar)


GTBM-ers spelen geen landelijke competitie, maar spelen regionaal georganiseerde toernooien. Daarnaast organiseert Rugby Nederland dit seizoen twee GTBM Bondsdagen.


GTBM spelen met afwijkende spelregels. De aangepaste spelregels van de jeugd vindt u HIER.


De Guppen en Turven spelen Tag Rugby, waarbij er geen fysiek contact is. Spelregels voor Tag Rugby staan beschreven in een handzaam boekje. De digitale versie hiervan vindt u HIER.

 

Bondsdagen


Tijdens de Bondsdagen krijgen de jeugdspelers de kans om ervaring op te doen tegen andere tegenstanders dan de tegenstanders die ze normaal in hun district treffen. Dat is belangrijk voor hun rugby-ontwikkeling.
Uiteraard ontkomen we dan niet aan langere reistijden. De ervaring leert echter dat de kinderen dit toch vaak als een dagje uit zien en de langere reistijd voor hen dan geen grote rol meer speelt.
De Bondsdagen worden dit seizoen georganiseerd op 9 november 2019 en op 14 maart 2020.


De verenigingen ontvangen tijdig alle informatie, waarna ze hun teams kunnen inschrijven voor een Bondsdag. Ook kunnen ze dan aangeven of ze zelf een Bondsdag willen organiseren.
Vragen over de GTBM Bondsdagen kunt u stellen via competitie@rugby.nl

Landelijk Mini Toernooi (LMT)


Op 16 mei 2020 wordt het Landelijk Mini Toernooi georganiseerd. Dit toernooi wordt vooraf gegaan door twee voorrondes, die in de regio’s worden gehouden. Uiteindelijk treden er 16 Mini teams aan voor het LMT.

 

Voor informatie over de voorrondes kunt u terecht bij het jeugdbestuur van uw vereniging.


Met betrekking tot het Landelijk Mini Toernooi zullen alle verenigingen tijdig worden geïnformeerd.