Get into Rugby

Get into Rugby

De opbouw van Get Into Rugby

Het Get Into Rugby-programma is onderdeel van de strategie van de World Rugby om de sport wereldwijd te laten groeien, in samenwerking met de deelnemende regio's en bonden. Het programma is een centraal onderdeel van de inzet van de World Rugby om rugby groter te laten worden.

Op de website http://getintorugby.worldrugby.org treft u talloze aantrekkelijke lessen/trainingen aan, voorzien van heldere instructies en clips. Wilt u gebruik maken van alle mogelijkheden die deze website biedt, neem dan contact op met Tijmen Vader- development@rugby.nl 

Of neem een kijkje op Facebook om de laatste activiteiten te volgen. Inmiddels maken ruim 40.000 Nederlandse kinderen per jaar kennis gemaakt met Get into Rugby!

Get into Rugby is  gericht om spelers van alle leeftijden te stimuleren om rugby te Proberen-Spelen-Blijven spelen. Get Into Rugby promoot de waarden van de sport en het zorgt ervoor, dat kinderen gestimuleerd worden om rugby uit te proberen in een veilige en vooruitgangsgerichte omgeving.


Get Into Rugby is verdeeld in drie belangrijke fases: Proberen, Spelen en Blijven. Elk van de drie fases bestaat uit een reeks modules die erop gericht is om een speler zonder ervaring met rugby geleidelijk aan van een beginnersniveau naar het niveau van een speler te tillen, die alle vormen van de sport beheerst.

 

Het geven van Get Into Rugby

De drie fases van het programma dienen alleen te worden gegeven door coaches, docenten of ontwikkelingsmedewerkers die door Rugby Nederland zijn opgeleid.

Alle coaches en docenten die het Get Into Rugby-programma geven, dienen te zijn geslaagd voor zowel de gratis online cursus Rugby Ready als de korte Get Into Rugby trainerscursus, gegeven door een cursusleider die door de World Rugby opgeleid is.

Bij afronding van de trainerscursus zal de door de World Rugby opgeleide cursusleider docenten en coaches een certificaat verschaffen.

Zie ook Coach 1 - Get into Rugby bij opleidingen.