Development Plan

Development Plan

Doel

Het doel van het Development Plan is  een structurele verenigingsondersteuning te bieden vanuit Rugby Nederland dat clubs actief helpt in de ontwikkeling van de vereniging en haar leden.


Het Development Plan komt in de plaats van het Powerplan. Het Development Plan beloont clubs voor een positieve ontwikkeling en ondersteunt clubs die de ambitie hebben te ontwikkelen.
 

Pijlers

In de Nederlandse invulling van het Development Plan zijn de volgende pijlers de speerpunten voor ontwikkeling:

  • Leden
  • Teams
  • Trainers
  • Referees
  • Player Welfare
  • Goed bestuur
  • Accommodatie

 

Kwaliteitslabel

Als een club alle nationale of regionale pijlers voldoet krijgt het een Kwaliteitslabel en kan het hiermee naar buiten treden richting leden en potentiele leden. Dit kwaliteitslabel is één seizoen geldig en wordt aan het einde van het seizoen toegekend. 
Elk jaar in de maand juni wordt er een meting gedaan om te bepalen hoe de structuur binnen de verenging is geregeld.
Daarnaast hebben we een extra stimulans in de vorm van het Kwaliteitslabel voor de jeugdopleiding van de club. Dit label weerspiegelt de jeugdvriendelijke sportclub en garandeert een zekere kwaliteit binnen de club. Hierbij wordt specifiek benoemd hoe de jeugdafdeling wordt beoordeeld. Hiermee kan een club zich extra onderscheiden.

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Bijkomend op het Development Plan is er extra aandacht en ondersteuning voor clubs die maatschappelijk betrokken (willen) zijn en aandacht geven aan specifieke doelgroepen zoals mensen met een handicap, seksuele voorkeur, etnische achtergrond of afstand tot de arbeidsmarkt. Ook ondersteuning van verenigingen onderling wordt hierbij als positief gezien en beloont.

 

Development Plan

Hierbij het volledige Development Plan van Rugby Nederland.  Voor meer vragen of informatie kan er contact op worden genomen met Tijmen Vader via development@rugby.nl 

 

Zie hier voor het Development Plan