Bondscoach Gareth Gilbert maakt Heren 15s selectie tegen Portugal bekend

Zoekveld

Bondscoach Gareth Gilbert maakt Heren 15s selectie tegen Portugal bekend

Bondscoach Gareth Gilbert maakt vandaag de teamselectie bekend van de Heren 15s spelers die het mogen gaan op nemen tegen Portugal in de Rugby Europe Trophy Poule. Oranje hoopt de eerste plaats in de poule te kunnen handhaven aankomende zaterdag 10 februari 2018 tegen Portugal in Lissabon. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Jong Oranje U20 een oefenwedstrijd tegen Portugal U20. De U20 jongens spelen op het naastgelegen veld om 12:00 uur lokale tijd. Locatie van de wedstrijden is Jamor Sport Complex, Pierre du Coubertain, Cruz, Lissabon.

Voor beide selecties geldt dat de invloed van de academies en het NTC (Nationaal Talenten Centrum in Amsterdam) duidelijk zichtbaar is. Maar liefst 4 potentiele nieuwe caps zijn geselecteerd voor de  Heren 15s interland. Arno Macken, Sam Hoogland, Kevin Krieger en Ross Bennie Coulsen hopen hun eerste speelminuten te mogen maken tegen Portugal. De meeste nieuwe caps hebben de gehele pathway doorlopen van academy tot het NTC en nu de Heren 15s.

Vorig jaar eindigde deze wedstrijd 10 -26 in het voordeel van Portugal.

De kick-off is 15:00 uur lokale tijd (16:00 Nederlandse tijd) en is live te volgen via de livestream op http://www.rugbyeurope.eu/2018-rugby-europe-international-championships-m10-portugal-vs-netherlands.

Foto gemaakt door Dennis van de Sande.

 

Bestand: 
PDF-pictogram Teamsheet definitef Portugal.pdf, PDF-pictogram Selectie Jong Oranje U20 vs Portugal 2018 Definitief.pdf