Rugby Nederland ondersteunt Week van Respect

Zoekveld

Rugby Nederland ondersteunt Week van Respect

Voor Rugby Nederland zijn Discipline, Kameraadschap en Respect onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit kader ondersteunt Rugby Nederland de Week van Respect die van 6 tot en met 12 november wordt gehouden, en de daaraan gekoppelde Challenge om 1.000 Respectzones te starten.

De Respectzone is een plek waarmee je als vereniging aangeeft dat je Sportiviteit & Respect belangrijk vindt, dat iedereen op jouw vereniging zichzelf mag zijn en waar je wordt geaccepteerd zoals je bent.

Bouw jouw eigen Respectzone
Veel van onze verenigingen voeren al beleid om respectvol met elkaar om te gaan en daar zijn wij erg trots op. We willen dit nu ook graag tastbaar en zichtbaar maken. We roepen daarom alle verenigingen en hun trainers/coaches op om in de week van 6-12 november samen met hun team een eigen Respectzone te starten en zo samen van de hele club één grote Respectzone te maken. Bespreek met je team waar de Respectzone komt en hoe je hem in gaat richten. Maak vervolgens een foto en post hem op jouw social media kanalen met #Respectzone en #WeekvanRespect. Check www.weekvanrespect.nl voor alle info! Op de website kun je extra inspiratie opdoen aan de hand van het speciale lesmateriaal: Teamdynamiek en Groepsdruk.

Doe mee! Samen laten we zien dat Respect & Discipline & Kameraadschap en Rugby bij elkaar horen!

Over de Respect Education Foundation
De Respect Education Foundation is opgericht in 2006 om een structurele bijdrage te leveren aan een tolerante en respectvolle maatschappij, waarin iedereen zich thuis en geaccepteerd voelt. Daarvoor ontwikkelt de organisatie lesprogramma’s en organiseert activiteiten om het thema ‘Respect’ op de agenda te zetten en te houden, zoals de nationale Week van Respect. Tijdens deze Week worden duizenden jongeren met behulp van o.a. gastsprekers geïnspireerd om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Bestand: 
PDF-pictogram SPORT_ Handleiding Respectzone.pdf