Dames 7s U18 eindigen 7de op het Women's Sevens U18 Championship

Zoekveld

Dames 7s U18 eindigen 7de op het Women's Sevens U18 Championship

De Dames 7s U18 vertrokken afgelopen weekend naar Vichy, Frankrijk. Daar namen zij deel aan het Women's Sevens U18 Championship (EK 7s U18).

De dames kwamen uit in Poule C en speelde daar tegen Canada, Portugal en Spanje.
Hierbij de uitslagen:
CAN - NED 17-10
SPN - NED 5-20
POR - NED 7-5

Door als beste nummer drie te eindigen zaten de dames in de top 8. Dit betekende dat de dames sowieso een dag met top tegenstanders kregen waar zij weer veel konden leren.
Hierbij de uitslagen van dag 2:
ENG - NED 31 - 5
CAN - NED 10 - 7
USA - NED 12 - 26

Uiteindelijk eindigden de dames 7de op het EK 7s U18 maar met Canada uit de ranking 6de van Europa. Overall lieten de dames vrijwel het gehele toernooi een consistent spel zien. Het team was in staat om punten te verbeteren naar aanleiding van de gespeelde wedstrijden. Een deel van deze verbeterpunten kwam voort uit de wedstrijdanalyses. Pleuni Kievit, captain van de Dames 7s, was mee als video-analist en deels verantwoordelijk voor deze analyses. Naast het coderen van de wedstrijden, waarop de analyses worden gebaseerd, gaf zij zowel tijdens als na de wedstrijden aanwijzingen aan het team.

Het niveau van het toernooi is de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit laat zien dat alle landen investeren in de jeugd en de toekomst. De Nederlandse dames konden daarin dus goed mee komen. Engeland is duidelijk een stap verder dan de rest en werden dan ook winnaar van het toernooi. Plaats twee tot acht, waaronder de Nederlandse dames, zitten wel dichter bij elkaar.

Volgend jaar is het EK 7s U18 nog belangrijk. Dan zal dit toernooi in april worden gehouden en dient dan als officiële kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen. 16 Europese gaan dan de strijd om de kwalificatie aan waar alleen de winnaar van het toernooi zich plaatst voor de Jeugd Olympische Spelen. Gezien de enorme groei die de speelsters hebben doorgemaakt na de afgelopen maand van intensieve training ligt de focus per direct op dit EK. Na een gedegen evaluatie zal een programma worden ontwikkelt voor de komende periode die de dames, in nauwe samenwerking met het jongens van het NTC, gaan uitvoeren.

Een laatste dankwoord gaat uit naar de ongeveer 70 supporters, waaronder ex-internationals en speelsters van het dames 7s team, die waren afgereisd naar Vichy om daar de Dames 7s U18 te steunen. Fantastisch!