Verslag Dames 7s op de Women’s Sevens – Grand Prix Serie 2 in Kazan, Rusland

Zoekveld

Verslag Dames 7s op de Women’s Sevens – Grand Prix Serie 2 in Kazan, Rusland

In het weekend van 8 en 9 juli werd de tweede leg van de 2017 Women’s Sevens – Grand Prix Series in Kazan, Rusland gespeeld.

De Dames 7s kwam uit in Poule A en traden aan tegen Rusland, Wales en Italië.

De uitslagen van de wedstrijden waren:
Rusland – Nederland     48-00
Wales – Nederland        24-10
Italië – Nederland          00-31

Na het verlies tegen Wales en Rusland en de mooie 31-0 winst op Italië eindigden de Dames 7s derde in Poule. Hierdoor hadden de Dames 7s zicht op progressie naar de Challenge Trophy Poule (Top 8). Helaas voor de dames waren het België en Polen, ook derde geëindigd in hun poule, die op basis van een beter resultaat door mochten naar de Challenge Trophy Poule.

De Dames 7s kwamen hierdoor uit in de Bowl Poule en speelde in de halve finale wederom tegen Italië. De Dames 7s wonnen deze halve finale met 17-0. In de finale om de Bowl kwamen de Dames 7s uit tegen Spanje en wonnen de wedstrijd met 24-12. Hiermee eindigden de dames 9e in de tweede leg van het EK 7s.

Ondanks het fantastisch resultaat in de tweede leg van het EK 7s is het de Dames 7s helaas niet gelukt om handhaving af te dwingen in de EK 7s Grand Prix Series. De dames eindigden 12de met 5 punten over de gehele series en degraderen hierdoor volgend jaar naar de Trophy poule.