Samenvatting Bekerfinale en Ereklasse finales

Zoekveld

Samenvatting Bekerfinale en Ereklasse finales

Het Lotto Heren Ereklasse Nationale Kampioenschap tussen RC Hilversum en RC ‘t Gooi is gewonnen door RC Hilversum met 34-15.

In de finale tussen RC Hilversum en RC ‘t Gooi hadden de mannen uit Hilversum vanaf minuut één de overhand. De eerste score was nog voor RC ’t Gooi, na een penaltykick tussen de palen van Marc Mistou, maar het was RC Hilversum die al snel voor de eerste try tekende. Sep Visser, uitblinker in de wedstrijd met drie tries, scoorde de eerste try. Dezelfde Sep scoorde ook try nummer twee en drie. Een fantastisch schouwspel voor de neutrale fan. Marc Mistou van RC ’t Gooi deed nog wel iets terug door vijf penalty’s tussen de palen te kicken maar het was niet voldoende. De heren van RC Hilversum wonnen de wedstrijd tegen RC ‘t Gooi met 34-15. Uit handen van bestuurslid Janhein Pieterse ontvingen de heren de trofee en de wisselbeker de Herman van Broekhuizen Beker.

Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd volgt later.

In de Lotto Ereklasse Plate finale ging het tussen LRC DIOK en RC the Dukes. Deze wedstrijd was spannend tot op de laatste minuut. In de eerste helft had RC the Dukes de overhand. Maar in de tweede helft deed LRC DIOK zijn naam eer aan. Door puur doorzettingsvermogen kwamen de mannen uit Leiden toch als winnaar uit de strijd met een 22-20 winst.

De bekerfinale van de 3e en 4e klasse ging tussen RC Bekaro uit Roosendaal en Castricumse RC 3. Het was een spannende wedstrijd met bij rust 19 - 14 voor RC Bekaro. In de tweede helft nam Castricum echter afstand wint de Henri van Booven beker uiteindelijk met 29 – 40.