Terugblik EK U18 in de Rugby Europe Trophy Poule

Zoekveld

Terugblik EK U18 in de Rugby Europe Trophy Poule

Op 7 april vertrok Jong Oranje U18 onder leiding van bondscoach Tijmen Vader richting Bretagne, Frankrijk om te strijden om de EK U18 Trophy. In voorbereiding op dit EK is er door een groep van 45 spelers de afgelopen twee jaar intensief getraind. Naast de vele trainingsmomenten heeft het team de afgelopen periode ook een aantal wedstrijden gespeeld met mooie resultaten tegen onder andere Tsjechië (75-0) en België (26-15).

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Polen. Deze wedstrijd werd gewonnen met zeer overtuigende cijfers. Nederland was dominerend van begin tot eind en Polen had vrij weinig in te brengen. De uiteindelijke score werd 50-10 in het voordeel van Jong Oranje.

De Nederlandse mannen gingen hierdoor direct door naar de halve finale waar men Duitsland trof. De eerste helft ging gelijk op; in de tweede helft zette Duitsland aan en kwam Jong Oranje op een achterstand. Door hard werken en te blijven knokken voor elkaar kwam Jong Oranje sterk terug. Uiteindelijk werd ook Duitsland overtuigend verslagen met 29-15.

De finale werd gespeeld op 14 april. Daar troffen zij Rusland. Ook Rusland had beide partijen gewonnen tegen respectievelijk Oekraïne (62-3) en Roemenië (27-14). Beide teams waren klaar voor de strijd. De intensiteit in de wedstrijd was van het begin af aan zeer hoog. Geweldig om te zien dat onze U18 mannen al op zo'n hoog niveau weten te presteren. Na 35 minuten stond Jong Oranje op voorsprong met 11-8. Het tempo werd in de tweede helft niet minder. Beide landen gingen er weer vol in, met harde tackles en snel en open spel. Ook in de tweede helft ging het gelijk op. Het was uiteindelijk Rusland die met twee tries en één conversie de eindscore bracht op 11-20 en daarmee de winst pakte en zich mocht kronen tot kampioen in de EK Trophy Poule.

 

Bestand: 
PDF-pictogram EK selectie Nederland U18.pdf