CAPS voor Rugby Nederland Internationals

Zoekveld

CAPS voor Rugby Nederland Internationals

In Rugby, een Cap is een metafoor voor een speler die uitgekomen is voor zijn land in een officiële interland wedstrijd (wisselspelers niet inbegrepen).  Als je hoort dat iemand 8 caps heeft betekent dit niet dat hij 8 petjes heeft, maar dat hij 8 keer is uitgekomen voor Rugby Nederland. 

Deze traditie komt voort uit Engeland uit de tijd dat het dragen van een uniform shirt tijdens wedstrijden niet gebruikelijk was.  Door het dragen van een cap konden de teams zich onderscheiden van elkaar. 

Na de invoering van team shirts werden de fluwelen caps het symbool van erkenning en prestatie.  Na afloop van een eerste interland ontvangt een speler zijn fluwelen Cap.  Deze traditie is in navolging van England overgenomen door andere Rugby landen waaronder Nieuw Zeeland, Ierland, Schotland, Frankrijk en natuurlijk Nederland.

Op 19 November 2016, de dag van de interland Nederland- Moldavië in Amsterdam, is het weer zover en worden onze nieuwe internationals geëerd met een Cap. 

Oud-internationals die een voorgaande ceremonie gemist hebben kunnen alsnog hun Cap krijgen door aanmelding via info@rugby.nl.