Laatste Nieuws

Landelijke maatregelen per woensdag 14 oktober 22.00 uur

Het kabinet heeft dinsdag ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd. De amateursport in Nederland wordt hierbij voor de tweede keer aan banden gelegd. Voor de rugbysport betekent dit een algehele opschorting van de competitie. Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot rugby te vinden, en nog een aantal andere belangrijke zaken.

GEDEELTELIJKE LOCKDOWN ZORGT VOOR OPSCHORTING COMPETITIE

Vanaf komende woensdag 22.00 uur wordt de amateursport in Nederland voor de tweede keer dit jaar aan banden gelegd. Er gaat een streep door teamsporten voor volwassenen. “Competities worden stilgelegd om het aantal reisbewegingen en sociale contacten te verminderen”, aldus Rutte.

World Rugby: geen transvrouwen in vrouwenrugby

Op 10 oktober heeft World Rugby de nieuwe transgender-richtlijnen vrijgegeven. In dit document verklaart World Rugby dat transvrouwen niet zullen worden toegelaten in het internationale damesrugby vanwege "aanzienlijke" veiligheidsproblemen. Ook op amateurniveau wordt deelname van transgendervrouwen in het vrouwenrugby afgeraden. Rugby Nederland distantieert zich van deze beslissing.

Coronamaatregelen en opleidingen

De huidige coronamaatregelen hebben ook invloed om de opleidingen die vanuit Rugby Nederland worden gegeven. Hier kunt u lezen welke opleidingen er gegeven kunnen worden en met welke aanpassingen die worden gedaan.

Digitale scheidsrechter bijeenkomsten

Door het invoeren van de nieuwe maatregelen en het sluiten van sportkantines zijn we genoodzaakt om de fysieke scheidsrechter bijeenkomsten te annuleren. Deze worden vervangen door drie kleinschalige, regionale online sessies (dus er is ruimte voor je eigen vragen en contact met collega scheidsrechters). Er is geen centraal onderwerp, dus kom met humor en duidelijke vragen. Zonder vragen geen sessie!

week van de scheidsrechter 2020

Ieder jaar organiseren NOC*NSF samen met de sportbonden de Week van de Scheidsrechter. Deze week is bedoeld om scheidsrechters en juryleden in het zonnetje te zetten, maar ook om meer aandacht te vragen voor deze boeiende vrijwilligerstaak.

Pagina's