ORANJE

Jong Oranje Onder 17 en Onder 18 strijden tegen elkaar

Zes maart zondagochtend vroeg, het is koud maar het zonnetje schijnt en het is een mooie dag voor een confrontatie tussen Jong Oranje Onder 17 en Onder 18. Het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam waar de oranje-jeugdselecties, in twee oefenwedstrijden, hun krachten gaan meten stroomt langzaam vol.

Hoofdcoach Arno Mansveld van Jong Oranje Onder 18 en hoofdcoach Raymond Offerman van Jong Oranje Onder 17 hebben voor de gelegenheid beide twee teams gevormd om het tegen elkaar op te nemen. Om 11.00 uur nemen de eerste spelers het tegen elkaar op. Het is een zware pot en de twee teams zijn aan elkaar gewaagd. De teams gaan de rust in met een voorsprong van 13-6 voor Onder 18. Na wat aanwijzingen van de twee coaches start de tweede helft in het voordeel van Onder 17. Mede dankzij een afgekeurde try van Onder 18 brengen de spelers van Onder 17 de stand op 18-20 in hun voordeel. Een laatste try van het team van Arno Mansveld, brengt de eindstand echter op 23-20 voor Onder 18.

Foto door Fulco Stallmann

Om 13.00 uur is het de beurt aan de twee volgende teams. Deze wedstrijd is minstens zo spannend en er is veel passie in het spel. In deze tweede wedstrijd loopt de score sneller op met rust is de stand 40-0 voor Onder 18. Na de rust pakt Onder 18 door en brengen ze stand naar 45-0. Onder 17-spelers weten de nul van het scorebord te halen, met een zwaar verdiende try. Wat de stand brengt op 45-5. De wedstrijd wordt afgesloten met een stand van 57-5 voor het team van Arno Mansveld.

Wat was het een mooie dag en wat is het mooi om te zien dat Nederland zoveel talent heeft in deze categorie spelers. Deze oefenwedstrijden zijn voor Onder 18 een goede eerste krachtmeting in de voorbereiding naar de Europese kampioenschappen later dit najaar.