Windmills behalen mooie 2e plek op de Centrale 7’s

Zoekveld

Windmills behalen mooie 2e plek op de Centrale 7’s

10 mei vetrokken de Windmills, een combinatie team van Dames VII senior spelers en U18 spelers, naar de Centrale 7’s. Een internationaal sevens toernooi welke voornamelijk bestaat uit landen- en districtenteams. Het toernooi werd gespeeld op de Universiteit ’s campus van Parijs.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Georgië. Deze werd vrij gemakkelijk gewonnen met 40-5 en dus een zeer goede start van het toernooi. Een mooi moment als Famke Deelstra, geselecteerd vanuit het U18 programma, haar eerste speelminuten maakt voor de Windmills.

Daarna was Finland de tegenstander. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. Eindscore 24-0 in het voordeel van de Windmills.

De laatste groepswedstrijd was tegen het Development team van Frankrijk. Het team van de Windmills bestond voornamelijk uit de jongere dames die waren geselecteerd voor het toernooi. Een mooie mogelijkheid voor deze dames om als team ervaring op te doen. Helaas was France Development net een maatje te groot voor de Windmills en werd de wedstrijd verloren met 33-7.

Door de tweede plek in de poule was België, de nummer 1 in de andere poule, de tegenstander in de halve finale. Het Belgische team bestond uit dezelfde spelersgroep als het team waar de Dutch Sevens Ladies nog tegen moest spelen in de kwartfinale van de Women’s Sevens World Series Qualifier in Hongkong. Daar werd nog van hen verloren maar op de Centrale 7’s waren het de Windmills die met 17-10 wonnen. Een groot compliment aan de spelers die de verbeterpunten vanuit de Qualifier direct wisten toe te passen op deze wedstrijd.

Na de winst op België gingen de Windmills door naar de finale. Hier troffen zij wederom het Development team van Frankrijk. Door een betere controle was er meer rust en organisatie in het team en lag de focus op de eigen taak. Frankrijk development reageerde echter steeds iets sneller en trok de winst naar zich toe met 19-5. Een sterke verbetering van de Windmills maar net niet voldoende voor de overwinning.

Overall hebben de dames een zeer mooi toernooi gespeeld. Jullie mogen trots zijn jezelf!

Foto credits: Laurent Lefebvre