Wedstrijdverslag eerste wedstrijd NL Heren-A tegen de Engeland Counties U20

Zoekveld

Wedstrijdverslag eerste wedstrijd NL Heren-A tegen de Engeland Counties U20

De eerste wedstrijd tussen de NL Heren-A en Engeland Counties U20 is verloren met 08-36. De Engelse mannen waren net iets fitter en meer op elkaar ingespeeld. Een welverdiende try in de laatste minuut van Jannes Peijnenburg redde de eer van de Nederlandse mannen.

De wedstrijd was een fysiek zeer zware wedstrijd. Er werd geknokt om iedere meter. De eerste helft was voor de neutrale fan dan ook een fantastisch schouwspel. De Nederlandse mannen kwamen een paar keer dichtbij een try. Mede door sterke breaks van Flyhalf Jasey van Kampen. Helaas wisten de NL Heren-A deze niet te verzilveren. Engeland Counties U20 wisten de kansen wel te verzilveren en scoorde drie tries in de eerste helft. Nederland benutte wel een penalty waardoor de stand bij rust op 03-24 kwam te staan.

Na de rust kwamen beide teams wederom sterk uit de startblokken. Beide teams verdedigde zeer sterk. Na 20 minuten begon alleen de vermoeidheid bij de Nederlandse mannen toe te slaan. Engeland Counties U20 profiteerde hiervan en scoorde nog twee tries. In de laatste minuten was het uiteindelijk Winger Jannes Peijnenburg die een welverdiende en mooi uitgespeelde try in de hoek scoorde. Eindstand na 80 minuten 08-36 in het voordeel van Engeland Counties U20.

Goed om te zien dat alle spelers van de NL Heren-A speelminuten kregen. Wedstrijden op dit niveau zijn nodig om op internationaal niveau ervaring op te doen. Aankomende zaterdag is de re-match. Deze wordt gespeeld op Rugby Club Waterland om 15:00 uur. Het adres is Van IJsendijkstraat 367 in Purmerend. De toegang is gratis en voorafgaand aan deze wedstrijd wordt er door een aantal jeugdteams onderlinge vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.