Walking Rugby

Walking Rugby

Op zaterdag 1 juni is de aftrap van OldStars walking rugby op het Amsterdamse Sportpark De Eendracht. De kick-off is het eerste landelijke walking rugby evenement en vindt plaats in Amsterdam. OldStars walking rugby is nieuw binnen OldStars Sport en deze aftrap wordt georganiseerd door de Rugbybond en het Nationaal Ouderenfonds.  De eerste OldStars-trainingen staan onder leiding van Tijmen Vader en Kees Eskes , de oud-bondscoach en speler van verschillende teams en selecties.  Per verenigingen en of aanmelding worden maximaal 2 kaarten beschikbaar gesteld voor het evenement van de Sevens.

Wat is OldStars Sport?
OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball.
De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

OldStars walking rugby voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
Sport wordt door middel van de OldStars spelvormen als middel ingezet om problemen (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) waarmee ouderen kampen) bespreekbaar te maken en aan te pakken. Inmiddels doen er al 365 amateurverenigingen mee in Nederland en wij willen samen met elkaar het succes nog groter maken!
Wat kun je van de ochtend verwachten? Tijdens deze ochtend willen wij daarom met jou (als deelnemer of initiatiefnemer) in gesprek gaan over de mogelijkheden van OldStars Sport en het opstarten van OldStars walking rugby bij jouw vereniging. Er is ruimte voor in totaal 30 deelnemers.  Dus wees er snel bij! 

Programma
Het programma start op 1 juni om 10.00 uur en wordt voor de deelnemers afgesloten met een lunch. Onderstaand vind je het volledige programma van het evenement:

10.00 uur  Koffie en ontvangst door de Nederlandse Rugbybond
10.15 uur  Toelichting op het initiatief door de Rugbybond en het Nationaal Ouderenfonds
11.00 uur  Introductie op het veld
12.00 uur  Afronding op het veld en omkleden
12.15 uur  Afsluiting met gezamenlijke lunch

De accommodatie van de Amsterdam Sevens (Bok de Korverweg 6, 1067 HR Amsterdam) is de locatie voor de aftrap.

Aanmelden en contact
Wij nodigen jou van harte uit om aanwezig te zijn. Als je geïnteresseerd bent in het initiatief kun je hierover contact opnemen met Tijmen Vader, Rugby Nederland via 06-41468601 , of Johan Annema, de landelijke projectleider OldStars Sports voor het Nationaal Ouderenfonds via info@oldstars.nl of 06-14443420.

Wij zien jouw reactie graag tegemoet en hopelijk tot bij de Amsterdam Sevens.

Met vriendelijke groet,

Tijmen Vader (Rugby Nederland) en Johan Annema (Nationaal Ouderenfonds)