Verslag van Riëtte Meijer, scheidsrechter op de Dubai Sevens!

Zoekveld

Verslag van Riëtte Meijer, scheidsrechter op de Dubai Sevens!

De Emirates Airline Dubai Rugby Sevens is onderdeel van de Rugby World Series voor zowel de internationale heren en dames 7s. De Dubai Sevens wordt ieder jaar in december gehouden. Mike Hoyer kreeg, als contactpersoon binnen Rugby Nederland, de uitnodiging van de Dubai Sevens om een scheidsrechter te leveren voor dit prestigieuze toernooi. Op zijn aanbeveling mocht Riëtte Meijer die kant op. Hieronder haar verslag.

“Van 30 november tot en met 2 december mocht ik als scheidsrechter Rugby Nederland vertegenwoordigen op de Emirates Airline Dubai Rugby Sevens. Naast dat er op deze dagen de World Series voor zowel de internationale heren- en damesteams gespeeld worden, is hiernaast een groot Rugby Sevens invitatietoernooi met heren-, dames-, jeugd- en veteranenwedstrijden. Deze toernooien worden geleid door een team van ruim 50 scheidsrechters van over de hele wereld, aangevuld door ruim 20 scheidsrechter-coaches die ons begeleidden en feedback gaven gedurende het toernooi.

Tijdens deze drie dagen heb ik negen wedstrijden gefloten, en ben ik bij tweeëntwintig wedstrijden assistent-scheidsrechter geweest (langs de lijn of in-goal). De gaafste wedstrijden waar ik als scheidsrechter/assistent bij betrokken was, waren toch wel de jeugd-finale in het grote stadion, en de wedstrijden in het kleine stadion (veld 2), die tussen de dames World Series wedstrijden door gespeeld werden!

Doordat er op dit toernooi bijna altijd een scheidsrechter-coach langs het veld staat, kun je de feedback direct in de volgende wedstrijd toepassen. Ik heb dus als scheidsrechter ontzettend veel geleerd.

Niet alleen voor mijn eigen ontwikkeling als scheidsrechter was het een ontzettend waardevol toernooi, ik heb ook veel nieuwe contacten gelegd met scheidsrechters van over de hele wereld!

Vanuit Rugby Nederland zijn er al goede contacten met verschillende referee society ‘s in Engeland (o.a. Bristol, Londen). De aanwezigheid op dergelijke toernooien zorgen voor veel goede kansen om de Nederlandse scheidsrechters in het algemeen verder te ontwikkelen!”

Foto credits: Welna Kalp Drake