Verslag Nationale Kampioenschappen Cubs en Junioren 2016-2017

Zoekveld

Verslag Nationale Kampioenschappen Cubs en Junioren 2016-2017

Zaterdag 13 mei werden, naast het Lotto Dames Nationale Ereklasse Kampioenschap, ook de Cubs en Junioren finales gespeeld. De Plate en Cup finales vonden plaats op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam. De Junioren Bowl finale werd gespeeld bij RC Eemland en de Cubs Bowl finale bij de Oisterwijk Oysters.

Junioren Cup Finale
De Junioren Cup Finale ging tussen The Dukes JU 1 en RC Breda JU 1. Ondanks dat de mannen én vrouwen uit Breda als beesten tackelde, waren de Junioren uit Den-Bosch net iets te groot en wonnen de wedstrijd met 19-7.

Junioren Plate Finale
Wat een strijd in de Junioren Plate Finale tussen AAC JU 1 en RC Gouda JU 1. De club uit Gouda was net iets feller naar voren toe en AAC miste enkele cruciale tackles. Hierdoor werd de strijd beslist in het voordeel van RC Gouda met 41-5.

Junioren Bowl Finale
De Junioren Bowl Finale ging tussen Alkmaar RUFC JU 1 en RC Eemland JU 2. Een spannende wedstrijd tot de laatste minuut. Uiteindelijk was het RC Eemland JU 2 die de wedstrijd won met 22-20.

Cubs Plate Finale
In de tweede wedstrijd van de dag speelde RC Eindhoven CU 1 tegen de Amstelveense RC CU 1 in de Cubs Plate Finale. De Cubs van RC Eindhoven waren net een maatje te groot en te snel voor de Amstelveense Cubs. RC Eindhoven won de wedstrijd overtuigend met 47-10.

Cubs Cup Finale
De eerste finale op het NRCA was tussen de Bredase RC CU 1 en RC ’t Gooi CU 1. De Bredase RC had de overhand in de eerste helft maar wist hier niet uit te scoren. In de tweede helft zette RC 't Gooi aan en scoorde zij de enige try van de wedstrijd. Hiermee won RC 't Gooi  CU 1 met 7-0 van de Bredase RC CU 1 in de Cubs Cup Finale.

Cubs Bowl Finale
De Cubs Bowl finale ging tussen de Oisterwijk Oysters CU 1 en het combinatie team van RC Octopus en RC de Bokkerijders CU 1. Tot aan de eerste helft ging de wedstrijd zeer gelijk op maar na de rust zette het combinatieteam RC Octopus en RC de Bokkerijders aan en won de wedstrijd met 17-41. Hiermee is er geschiedenis geschreven in de clubhistories van zowel RC Octopus als RC de Bokkerijders!

Gefeliciteerd aan alle winnaars!