Verslag Dames 7s op de Women’s Sevens – Grand Prix Serie 1 in Brive, Frankrijk

Verslag Dames 7s op de Women’s Sevens – Grand Prix Serie 1 in Brive, Frankrijk

Afgelopen weekend streden de dames op de Women’s Sevens – Grand Prix Series in Brive, Frankrijk. Met een team van jonge talenten en ervaren dames reisde Head High Performance Women Sascha Werlich af naar de Franrijk.

De shirt presentatie voorafgaand aan het toernooi werd gedaan door Cassidy Holland. Cassidy is trainer en coach van de Tribe 7s, een internationaal invitatieteam uit Australië waar meerdere dames al voor hebben mogen uitkomen. Onder het toeziend oog van de meegereisde supporters (ouders en fans) ontvingen de dames het wedstrijdshirt. Een zeer bijzonder moment als de twee nieuwe dames in het team, Famke Deelstra en Segou Jonker, het shirt ontvangen.

De Dames 7s kwam uit in Poule A en traden aan tegen Spanje, Polen en Rusland. Het bleek voor de dames een zeer zware poule waar werd verloren van Spanje en Rusland. Tegen Polen konden de dames er nog een gelijkspel uit halen door te scoren in de laatste minuut. Helaas bleek dit onvoldoende en eindigde de dames op de laatste plek. De uitslagen van de wedstrijden waren:
Nederland – Spanje      00-19 
Nederland – Polen       12-12
Rusland – Nederland  48-00

Door als laatste te eindigen in de poule kwamen de dames de volgende dag uit in de Challenge Throphy. In deze poule wordt gestreden om plek 9 tot en met 12. De eerste wedstrijd van de dag was tegen Zweden (gepromoveerd). Een relatief onbekende tegenstander voor de dames. De wedstrijd werd verloren met 28-00 waardoor de dames de laatste wedstrijd van het toernooi om plek nummer 11 en 12 mochten spelen. Portugal was de tegenstander die op dat moment alles nog had verloren. Ook Portugal bleek een maatje te groot en werd er verloren met 26-19.

De Dames 7s eindigde hiermee op de laatste plaats van het toernooi. Een grote teleurstelling voor de dames. Op dit moment zijn de dames nog ver verwijderd van meedraaien in de top van Europa. Nu terug naar huis en hard trainen voor het aankomend toernooi. Het EK wordt namelijk gespeeld over twee toernooien (respectievelijk Series). Het volgende toernooi is over drie weken in Kazan, Rusland. Hier wordt nu dus gestreden om behoud in de competitie.