Verkiezing Club van het Jaar 2019

Verkiezing Club van het Jaar 2019

Doe mee aan verkiezing Club van het Jaar! 
Vorig jaar is Rugbyclub The Big Bulls uit Overijssel in de categorie sport uitgekomen als finalist. Rugbyclub The Big Bulls is een mooie kleine club met een hoge betrokkenheid van de leden. Zelfredzaamheid, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid zijn termen die bij deze club passen. De trots is hun clubhuis, van ontwerp tot bouwen: alles is gerealiseerd door de leden. Het resultaat is een prachtig clubhuis, energieneutraal, duurzaam, onderhoudsvrij en multifunctioneel inzetbaar. Ook maatschappelijk zijn zij zeer actief. Zo organiseren zij een dagbesteding voor jongeren met een cognitieve achterstand en start er binnenkort een traject met gedetineerden. Met de kernwaarden van rugby -namelijk respect, discipline en eigen kracht- hopen ze de jongeren perspectief te bieden richting een opleiding en werk. Deze club realiseert veel met relatief weinig leden, iedereen doet mee.
Met dit sterke verhaal wisten zij te eindigen in de top drie van Club van jaar. Uiteraard hopen wij wederom op Rugbyclubs in de finalen!

Doe nu ook mee met jou club aan verkiezing Club van het Jaar 2019

Wil jij laten zien hoe gaaf, bijzonder of uniek uw rugbyclub is? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2019! Win naast de nationale titel een masterclass naar keuze van een expert, een professionele promotiefilm van uw club en maak gebruik van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om je club in de schijnwerpers te zetten.


Doe mee en schrijf uw club nu in via www.clubvanhetjaar.nl


Zo werkt het

Inschrijven kan tot en met 13 mei. Vervolgens kan er van 6 mei tot 7 juni op uw vereniging gestemd worden. Maak daarbij gebruik van gratis promotiemateriaal om uw achterban te mobiliseren. Op 11 juni worden de sportclubs met de hoogste score (aantal stemmen gedeeld door het aantal leden) per gemeente en provincie bekendgemaakt. De provinciewinnaars pitchen dan op 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sportwereld. De vakjury beslist welke sportclub zich in 2019 ‘Club van het jaar’ mag noemen. De winnaar wordt in de week van 24 juni landelijk bekend gemaakt.


Achtergrond van de verkiezing Club van het Jaar

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden! De verkiezing Club van het Jaar is o.a. een initiatief van NOC*NSF.

 

Bekijk de video van de Crackerjacks waarin ze vertellen wat de verkiezing Club van het Jaar hen gebracht heeft! 

Voor meer informatie, nomineren en stemmen kijk op: www.clubvanhetjaar.nl


Volg de verkiezing via: Twitter | Instagram | Facebook