Trainingsselectie Oranje Heren XV bekend

Trainingsselectie Oranje Heren XV bekend

Oranje Heren XV vs Oekraïne Heren XV Rugby Nederland Interland

Na 2 intensieve trainingsdagen is de selectie terug gebracht naar 38 spelers. Veel oude bekende maar zeker ook wat namen die nog niet eerder voor Nederland uitkwamen. Vanuit de trainingsselectie zal de bondscoach Zane Gardiner per interland 23 spelers selecteren voor de wedstrijd. Zie hieronder de trainingsselectie.

Op 9 november aanstaande wordt het seizoen thuis afgetrapt met een wedstrijd tegen Oekraïne. Gevolgd door een uitwedstrijd tegen Duitsland op 23 november. Het is nu aan de selectie om geconcentreerd naar deze data toe te werken en zich voor te bereiden op deze twee compleet verschillende tegenstanders.

Duitsland eindigde afgelopen seizoen onderaan in de "Men XV Europe Championship". In de Play-offs wisten onze oosterburen niet te winnen van Trophy-winnaar Portugal, wat ervoor heeft gezorgd dat Duitsland dit jaar uitkomt in de Europe Trophy. Een nieuw team, maar geen onbekende, de Oranje Heren XV stonden eerder dit jaar al tegenover hen tijdens een oefeninterland.

Oekraïne zat afgelopen seizoen ook niet bij onze heren in de competitie, maar voor de oudgediende spelers zijn het wel bekenden. Doordat Oekraïne afgelopen seizoen boven aan wist te eindigen in de "Europe Conference 1 North", plaatsten zij zichzelf terug in de Trophy-poule.

Voor eens en voor altijd weten hoe dat nou zit met die verschillende poulen? Zie onderstaande afbeelding of de website van Rugby Europe.

 

 

Je komt Oranje toch ook aanmoedigen? Koop je entree tickets voor 9 november hier.

De Kick off is 15.00 uur en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang in het stadion. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Nederland U20 tegen het Nederlands Studententeam. Kick off is 12:30 uur.

Voor wie van plan is af te reizen naar de wedstrijd in Duitsland, kunnen wij alvast laten weten dat de wedstrijd in Heidelberg gespeeld zal worden:

Fritz-Grunebaum-Sportpark

Harbigweg 9

69124 Heidelberg

Duitsland

Bestand: 
PDF-pictogram 20191024 Trainingsselectie Heren XV.pdf