Toernooiverslag TeamNL Dames VII op Elche 7s

Zoekveld

Toernooiverslag TeamNL Dames VII op Elche 7s

<ingezonden door Bondscoach Dames Sascha Werlich>

De TeamNL Dames VII waren afgelopen weekend uitgenodigd om in Elche deel te nemen aan het Elche 7s toernooi.

De periodisering ligt op dit moment op de individuele technische en fysieke ontwikkeling. De spelers hebben een zwaar programma waar drie keer in de week wordt getraind met een prioriteit op running mechanics en het vergroten van de kracht. Rugby technisch ligt de aandacht op ontwikkeling van de individuele handling skills, contact skills en decision making.

Kijkend naar de periodisering wellicht niet het juiste moment om een toernooi te spelen. Maar soms krijg je als programma een kans om tegen goede tegenstanders te spelen welke je niet kunt laten schieten. Elche 7s was zo’n kans, met een deelname veld van teams die spelen op de Women’s Sevens World Series.

Zonder onder andere captain Pleuni Kievit, net terug uit Australië waar ze als vaste waarde voor de University of Queensland heeft gespeeld, vertrokken we met een heel jong team naar Spanje. De gemiddelde leeftijd was 18,5 jaar oud. Met de jongste speler van 16 jaar en de oudste 27 jaar. Het doel van dit toernooi was specifiek gericht op de individuele ontwikkeling van iedere speler.

Met een verlies van 6 uit 6 zou je kunnen denken dat we ver weg zijn van de top. En dat is waar, er zal nog veel moeten gebeuren om tot de top te gaan behoren.

Kijkend naar het groter geheel; de leeftijd van de spelers, het beperkt aantal jaar dat sommige dames rugby spelen en de gemaakt organsatorische fouten krijg je eenzelfde beeld met een andere aanname. Dit is een team met potentie die geïnspireerd is geraakt om te blijven werken en de juiste keuzes te maken. Het doel is om een goede prestatie neer te zetten op het komend EK. Dit is na de promotie van vorig jaar weer het hoogste niveau in Europa: de Grand Prix.