Terugblik op EK van Jong Oranje U20

Zoekveld

Terugblik op EK van Jong Oranje U20

Afgelopen 24 maart reisde Jong Oranje U20 af naar Boekarest in Roemenië om daar aan het EK U20 Championship deel te nemen. Zij speelden de eerste wedstrijd op 26 maart tegen Portugal. De volgende wedstrijden stonden gepland op 29 maart en 1 april. Coaching staf Marcello Melpignano, Matt Roper en Simon Fitzgerald zijn zeer trots om met dit jonge team aan te mogen treden op het EK U20.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Portugal. Jong Oranje U20 had moeite met het snelle tempo van de Portugezen. De wedstrijd werd verloren met 42-5. Uiteindelijk zou het ook Portugal zijn die als kampioen het EK zou winnen. Een leerzame ervaring voor de mannen.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen België. Een zeer gelijkwaardige strijd die tot aan de laatste minuut spannend bleef. Vlak voor het eindsignaal, bij een stand van 27-30 in het voordeel van België, kreeg Jong Oranje U20 een penalty en benutte deze waardoor de eindstand op 30-30 kwam. Op Jeugd EK’s wordt er geen verlenging gespeeld maar direct een penalty shoot-out. Bij een stand van 5-4 in penalty’s in het voordeel van België kreeg Jong Oranje de bal niet tussen de palen en won België de wedstrijd. 

De derde en laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Zwitserland. De strijd ging om de zevende en achtste plek. Een zeer fysieke wedstrijd waarbij voornamelijk in de voorwaartsen werd gespeeld. Jong Oranje profiteerde van foutjes van Zwitserland. Na twee benutte penalty’s en een try met conversie kwam de score in de rust op 0-13 in het voordeel van Jong Oranje. Ook in de tweede helft bleef Jong Oranje dominant. Zwitserland kwam niet meer tot aanvallen en kon slechts verdedigen. Het aanvallend spel van jong Oranje werd beloond met nog twee tries waardoor de eindstand op 0-30 kwam in het voordeel van de Nederlandse mannen. Een zeer mooi resultaat en verdiende overwinning.

Bestand: 
PDF-pictogram EK selectie Nederland U20.pdf