Terugblik Ghent Easter Tournament Windmills en Dukkies

Zoekveld

Terugblik Ghent Easter Tournament Windmills en Dukkies

Afgelopen weekend speelde zowel de Windmills (Ladies 7s) als de Dukkies (Dames VII U18) op het Ghent Easter Tournament. Een jaarlijks terugkerend toernooi georganiseerd door de Gentse Rugby Club.

Doelstelling voor het Dames Sevens programma tijdens dit toernooi is de individuele ontwikkeling van spelers. Door met twee teams aanwezig te zijn kunnen de teams ook van elkaar leren. Ook een dubbele staf heeft als voordeel alle neuzen dezelfde richting in te krijgen voor de start van het Sevens seizoen.

Voor de Dukkies was Gent de seizoen ‘s opener voor het komende Sevens seizoen. Veel speelsters kwamen voor de eerste keer uit voor een nationale jeugd selectie. Aandacht naast het spelen van de wedstrijden ging uit naar het kennis maken met prestatie gedrag: hoe bereid je je optimaal voor voor alle wedstrijden, wat doe je tussen de wedstrijden door, hoe zorg je dat je optimaal herstelt, hoe kan je omgaan met spanning, hoe evalueer je je eigen prestaties.

Voor de Windmills bestond de selectie voor een groot gedeelte uit speelsters die niet geselecteerd waren voor de WSWS Qualifier, en een kans kregen zich in de kijker te spelen en speelsters die extra speelminuten konden gebruiken.

Windmills
De Windmills kwamen in de poule uit tegen meerdere club teams waaronder Berlijn, Helsinki en Lewes (UK). De drie poule wedstrijden werden relatief makkelijk gewonnen waardoor de Windmills de volgende dag in de Cup poule uitkwamen met Georgië en de Paarse Rebellen als tegenstander. Helaas hadden de Paarse Rebellen zich terug getrokken en behaalde Windmills erg gemakkelijk de Cup finale. De tegenstander in de finale was het nationaal team van Polen. Polen speelde het hele toernooi al sterk en wonnen de finale met 7-15.

Dukkies
De Dukkies speelde in het Dames VII U18 toernooi met als tegenstander België U16 en België U18. Een zeer succesvol weekend voor de dames waar alle zes de wedstrijden (3 x tegen beide teams) werden gewonnen en daarmee de Dukkies tot kampioen werden gekroond.

De twee Co-captains Famke Deelstra en Kika Mulling omschreven het weekend als volgt:
"Na een wat onwennig begin met nieuwe meiden in ons team, hebben we ons heel goed herpakt. We zijn over de twee dagen van het toernooi erg gegroeid. Met zijn allen hebben wij onze standaard hoog gelegd. Daarmee hebben wij een weekend vol energie, positiviteit en natuurlijk gezelligheid gehad! Kortom een topweekend waar we allemaal veel van hebben geleerd!!!"

Pleuni Kievit, captain van de Ladies 7s, was gedurende het weekend in de rol van assistent-coach aanwezig voor de Dukkies.