Teamopstelling en livestream TeamNL Heren XV

Zoekveld

Teamopstelling en livestream TeamNL Heren XV

Vandaag maakt Bondscoach Gareth Gilbert de teamopstelling bekend van de TeamNL Heren XV voor de interland tegen Polen. Dit is de eerste interland in de Rugby Europe Trophy Poule seizoen van 2018-2019.

Twee jaar geleden speelden de mannen ook uit tegen Polen. In een bomvol stadion in Lodz, Polen verloren de TeamNL Heren XV met 14-13. Een late penalty kick van Polen weerhield Nederland toen van de overwinning!

Captain voor deze interland is Dirk Danen en wordt bijgestaan door co-captain Amir Rademaker. Twee zeer ervaren spelers die bekend zijn met het spelen op internationaal niveau.

Naast deze ervaren spelers bestaat het team ook uit een aantal jonge talentvolle spelers. Wolf van Dijk is zo’n talent en start op de flanker positie naast Dirk Danen. Wolf speelt op dit moment in Schotland voor Ayr Rugby Club, net als teamgenoot Amir Rademaker. Wolf is doorgestroomd vanuit de Rugby Academy ZuidWest en het NTC en mag nu zijn eerste interland gaan spelen voor de TeamNL Heren XV. Een mooi voorbeeld dat laat zien dat de “Route naar de Top”, ontwikkelt door Gareth Gilbert en zijn technische staf, zijn vruchten afwerpt. Vorig jaar zagen we deze talenten ook al doorstromen waaronder Kevin Krieger, die uitkomt in de Franse competitie voor de Top14 club Montpellier Heraud.

Voor de Oranje fans die niet afreizen naar Polen is de wedstrijd ook live te volgen via https://www.rugbyeurope.eu/2018-19-reic-men-xv-rou-m2-poland-vs-netherlands