TeamNL Heren XV stijgt naar 23ste plek op de wereld ranking na winst op Zwitserland

TeamNL Heren XV stijgt naar 23ste plek op de wereld ranking na winst op Zwitserland

De tweede interland van de TeamNL Heren XV in de Rugby Europe Trophy Poule 2018-2019 is winnend afgesloten met een 36-15 overwinning op Zwitserland. Oranje pakt hierdoor 4 wedstrijdpunten en staat nu bovenaan in de poule. Tevens stijgt Oranje drie plaatsen op de wereld ranking en staan nu op een 23ste plek. 

Vorig seizoen wist Nederland net aan te winnen van Zwitserland. Waar Oranje in de eerste helft nog op alle fronten domineerde, zo waren het de Zwitsers die in de tweede helft de overhand namen. De Zwitserse mannen kwamen steeds meer in de wedstrijd en resulteerde in meerdere tries voor Zwitserland. Zo werd het in de laatste 10 minuten nog erg spannend. Uiteindelijk wisten de TeamNL Heren XV de winst toch veilig te stellen met een eindstand van 27-30 voor de Oranje mannen!

Er werd verwacht dat het wederom een fysiek zware wedstrijd zou worden. De Zwitsers hebben enkele grote sterke mannen in de voorwaartsen en maken hier graag gebruik van. Middels kort fasespel probeerden de Zwitserse mannen meters te maken. De kracht van hun pack werd al snel in de wedstrijd zichtbaar na een driving maul vanuit een line-out die resulteerde in een try voor Zwitserland. Een wake up call voor de Oranje mannen die daarna iedere fase van Zwitserland uitstekend verdedigde. Voor Nederland kwamen de scores voornamelijk uit penalties, genomen door Weersma. Pas in de laatste paar minuten van de eerste helft stond de eerste try van Nederland op het scorebord. De Oranje mannen gingen de rust in met een 16-5 voorsprong.

In de tweede helft gingen de Zwitsers door met het bekende kunstje. Kort fasespel langs de ruck om meters te maken. Na twee gele kaarten voor Oranje waren wij midden tweede helft even de weg kwijt. De Zwitsers scoorde een try en penalty en kwamen toen op 21-15. Als de Zwitsers een try met conversie scoorde konden zij nog langszij komen. Nederland herpakte zich en waren de laatste 10 minuten weer van ons. Een try van van Dijk en Carrol zorgde uiteindelijk voor de winst en de 4 punten. Eindstand 36-15 voor de TeamNL Heren XV!

Het laatste woord van de wedstrijd was aan Alexander Barendregt. Dit was namelijk zijn afscheidswedstrijd voor de TeamNL Heren XV. Barendregt mocht de laatste conversie van de wedstrijd nemen. Deze ging uiteraard mis maar wel een mooi eerbetoon. Dank je wel Alexander voor je bewezen diensten!!

Man van de wedstrijd werd Wolf van Dijk. Al een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen Polen en uitmuntend in de interland tegen Zwitserland. Een knappe prestatie van de 18-jarige die zijn tweede cap in ontvangst mocht nemen.

Verloop van de wedstrijd
‘4 Penalty  Weersma (NL) 3-0
‘8 Try  Chapel (ZW) 3-5
’19 Penalty  Weersma (NL) 6-5
’25 Penalty  Weersma (NL) 9-5
’34 Gele kaart Krieger (NL)
’37 Try  Noorman (NL) 14-5
’38 Conversie Weersma (NL) 16-5
HT
’50 Try  Carroll (NL) 21-5
’53 Try  Heinrich (ZW) 23-10
’54 Conversie Perrod (ZW) 23-12
’55 Gele kaart Hogg (NL)
’60 Penalty  Perrod (ZW) 21-15
’65 Gele kaart Barendregt (NL)
’75 Try  van Dijk (NL) 26-15
’76 Conversie McBride (NL) 28-15
’79 Penalty  McBride (NL) 31-15
’80  Try  Carroll (NL) 36-15
FT

De wedstrijd kun je nogmaals bekijken via https://www.rugbyeurope.eu/2018-19-reic-men-xv-m5-netherlands-vs-switzerland


De derde interland in de Rugby Europe Trophy Poule spelen de Oranje mannen tegen Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 9 maart 2019 in Amsterdam. Deze wedstrijd zou wel eens kunnen bepalen wie als eerste in de poule eindigt en mag spelen voor promotie naar de Rugby Europe Championship.