Sylke Haverkorn kondigt eerste Oranje Dames XV trainingsselectie aan

Sylke Haverkorn kondigt eerste Oranje Dames XV trainingsselectie aan

Oranje Damse XV rugby Nederland Hong Kong Sylke Mats Marcker Pien Selbeck

Fotocredits Joyce Huis

Zoals eerder bekend gemaakt is Sylke Haverkorn als de hoofdcoach van het Nationale Rugby Damesteam van start gegaan.. In de tussentijd is de rest van de dames coaching-staff ook aangeschoven, zijn er opentrainingen geweest en worden de voorbereidingen getroffen voor de eerste oefeninterland van dit seizoen. Hoogste tijd voor een update.

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Pien Selbeck is gestart als assistent coach voor de Dames. Pien is zeker geen onbekende binnen Rugby Nederland, en wij zijn dan ook blij dat zij haar ervaring komt delen met de volgende generatie rugbyers.

Voor wie Pien nog niet goed kent: Zij kan met trots terugkijken op een rugbycarrière waarin zij onder andere een lange tijd voor de Oranje Dames XV-selectie speelde. Daarnaast nam zij maar liefst 15 maal deel aan de World Sevens Series, waaronder de allereerste ooit in Dubai. Als assistent coach bij haar club AAC wist ze landskampioen te worden. Vanaf 2007 tot 2018 heeft ze actief gespeeld voor Nederland. Kortom je hebt heel wat handen nodig om al haar Ek’s voor 7s, WK’s voor 7s en EK’s voor XV te tellen.  Als coach behaalt ze binnenkort het level 3 diploma, daarnaast heeft ze coaching ervaring opgedaan bij de politie.

Dames Pathway

Technisch Directeur Hein Kriek is een nieuwe weg ingeslagen voor het Dames Pathway. In het eerste deel van het seizoen ligt de focus op XV-rugby en de ontwikkeling van het dames rugby in Nederland. Onderdeel hiervan is het Meisjes U18 team wat zich de komende periode zal gaan vormen. Na de landskampioenschappen zal de aandacht volledig op het Sevens Rugby gericht zijn.

Oranje Meisjes XV U18

Bij een U18 team horen ook nieuwe coaches en wij zijn dan ook trots om aan te kunnen kondigen dat Elke van Meer en Mats Marcker deze groep zullen gaan coachen.

Elke van Meer is ook bekend uit ons eigen Dames programma en heeft een niet bescheiden lijst aan ervaringen op haar naam staan. Vanaf 20117 vertegenwoordigde Elke Nederland meer dan 10 jaar in Oranje Dames XV en speelde het afgelopen seizoen in Madrid. Net als Pien kreeg ook Elke de kans om 5 jaar als professional fulltime met haar rugbycarrière bezig te zijn. Als resultaat daarvan heeft ze een waslijst aan EK’s en WK’s op haar naam staan. Met RUS is zij ook nog landskampioen geweest. Naast deze coaching-functie is Elke sportdocent.

Mats Marcker past goed in het rijtje bekende Nederlandse Rugbyers, hij is lang betrokken geweest bij Nederlandse Heren selecties. Zowel als coach als, als speler. Vijftien jaar lang mocht Mats uitkomen voor Oranje. Hi jis teven eén van de weinige spelers in Nederland die kan zeggen dat hij tegenover Engeland heeft gestaan. Daarnaast heeft Mats natuurlijk mooie Sevens-momenten op zijn naam staan. Hij kwam drie keer uit voor de Sevens. 

Opentraining Oranje Dames U18

Ben jij geboren tussen 2002 en 2004, speel je rugby en heb jij de ambitie om later voor Nederland te spelen? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor de Meisjes U18 opentraining op zaterdag 9 november, bij het NRCA in Amsterdam.

Het programma is als volgt
09.30 uur omgekleed klaar zijn voor een korte presentatie
10.00 uur start training
12.00 uur pauze
14.00 uur einde training

Selectie Oranje Dames XV

De opentrainingen van de Dames XV hebben plaats gevonden. Naar aanleiding daarvan zijn 40 dames geselecteerd voor de eerste trainingsselectie. Deze lijst is ook onderaan de pagina te vinden.

Oefeninterland tegen de Dames XV uit Hong Kong

De komende zaterdagen zullen de dames intensief trainen en zich zo voorbereiden op hun eerste oefeninterland. Hong Kong zal Nederland één week bezoeken en in deze periode zullen de dames het twee keer tegen elkaar opnemen:

Dinsdag 26 november   19.30 uur

Zaterdag 30 november  13.30 uur

Komen jullie de dames aanmoedigen?

De wedstrijden worden gespeeld op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam en de toegang is gratis. Wij zien jullie graag in jullie oranje outfit verschijnen.

 

Coachteam Dames

  • Hoofd Coach                                       Sylke Haverkorn
  • Team Manager                                    Kimberley Hayes
  • Assistent Coach                                  Pien Selbeck
  • Hoofd coach Oranje Meisjes U18       Elke van Meer
  • Coach Oranje Meisjes U18                 Mats Marcker
  • Fysio                                                   Fysio Cura Plaza

 

Dames XV Interlands 2020

  • 7 maart 2020               Nederland           –   Rusland (thuis)
  • 21 maart 2020             Nederland           –   Duitsland (thuis)
  • 11 april 2020                Spanje                –   Nederland (uit)

 

Dames 7s Grand Prix Series

Omdat de dames zich afgelopen zomer staande wisten te houden in de GPS series, zullen zij wederom uitkomen in de GPS series van 2020. Locatie en datum zijn helaas nog niet bekend gemaakt. Zodra dit bekend is, lees je het hier en op onze social kanalen. (Instagram & Facebook)

Bestand: 
PDF-pictogram 20191024 Trainingsselectie Dames XV.pdf