Steun Jong Oranje U18 en U20 op hun weg naar het EK in 2017!

Steun Jong Oranje U18 en U20 op hun weg naar het EK in 2017!

Jong Oranje U18 en U20 zijn hard op weg naar het EK in 2017. De U18 selectie neemt deel aan het EK in Bretagne Frankrijk, welke wordt gespeeld van 6 tot en met 15 april . De U20 selectie speelt van 25 maart tot en met 2 april 2017 hun EK in Roemenië. De kosten voor deelname aan de EK’s kan niet volledig worden vergoed door Rugby Nederland, dit is dan ook de reden dat extra hulp nodig is en een beroep wordt gedaan op familie, vrienden, kennissen en geheel rugbyend Nederland om dit mogelijk te maken. Met behulp van crowdfunding wordt getracht € 10.000 euro op te halen.

 

Een aparte stichting heeft zich hier over ontfermt. Stichting Rugby Youth Development Nederland (SRYDNL) is de stichting welke de crowdfunding actie is gestart. In samenwerking met Wij Zijn Sport is het platform opgezet. Dit is niet de eerste keer dat SRYDNL hulp aanbied en organiseert al jaren op structurele wijze additionele inkomsten voor de jeugdselecties. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van het programmaboekje tijdens interlands, het fundraiser diner en verscheidene loterijen waarbij de volledige winst naar de jeugdselecties gaat. De link naar het platform is https://www.wijzijnsport.nl/campagnes/rugby-nederland-jong-oranje/support-the-evolution/.

 

In voorbereiding op het EK speelt Jong Oranje U18 op zaterdag 4 maart een vriendelijke wedstrijd tegen Tsjechië voorafgaand aan het senioren team die het op mag nemen tegen Portugal in de Trophy Poule. Jong Oranje U20 speelt vrijdagavond 3 maart tegen de B-selectie van het senioren team ter voorbereiding op het EK U20. Kom dus allen 3 en 4 maart naar het NRCA om zowel Jong Oranje U18 en U20 alsook het Heren XV team aan te moedigen.