Simon Weersma benoemd tot lid van verdienste

Simon Weersma benoemd tot lid van verdienste

Tijdens de ALV van 22 juni 2019 mocht Rugby Nederland een nieuw lid van verdienste bekend maken. De eer ging naar de voorzitter van Rugby Nederland Janhein Pieterse om Simon Weersma hiertoe te benoemen.

Weersma de welbekende medeoprichter van de Stichting North Sea Rugby zit het rugby in de genen en hart. Als 16 jarige werd hij lid van HRC en speelde in NL -B, studententeam en districtsteam. Helaas moest hij door een blessure stoppen met spelen, maar gelukkig bleef hij betrokken bij de sport. Weersma is het voorbeeld van de 2e fase van het rugby ‘Keep your boots on’. Hij was 5 seizoenen trainer van de junioren van HRC en organiseerde buitenlandse trips voor de jeugd. Hij adviseerde en hielp ook andere clubs deze buitenlandse trips te organiseren.

Weersma was medeoprichter van Rugby Academy Zuid West, de eerste Academy in Nederland. Daarna was hij mede initiator en adviseur van de volgende Rugbyacademies die werden opgericht. Als bindende factor tussen de clubs uit de regio wist hij de clubs te overtuigen van de meerwaarde van de Academy en de RDD dagen. Hij stelde alles in het belang van het individuele talent en uiteindelijk de clubs en rugby in Nederland!

Door zijn goede relaties met de Western Province Acen Northwood School, hebben vele rugby talenten de gelegenheid gekregen zich verder te ontwikkelen in Zuid-Afrika. De resultaten hiervan zien we terug bij vele spelers van U18 en U20, waaronder zijn zonen David en Robin Weersma.

Afgelopen jaar heeft Weersma, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de academystructuur in Nederland, de eerste “All Rugby Academy” georganiseerd, waar rugby talenten samenkomen en laten zien hoe ze zijn gegroeid in hun rugby ontwikkeling.

Daarnaast is hij dus de medeoprichter van de Stichting North Sea Rugby, wat geldt als het officieuze Nederlands Kampioenschap Beach Rugby.  Kortom Weersma is een man met een heel groot rugby hart; een man van weinig woorden, maar des te meer daden; een man een man , een woord een woord.

Rugby Nederland hoopt nog vele jaren van zijn inzet, kennis en kunde gebruik te mogen maken.