Sascha Werlich: "Nu laten zien wat we kunnen."

Sascha Werlich: "Nu laten zien wat we kunnen."

Dit weekend spelen de Ladies 7s NL de eerste leg van het EK in Kazan. De dames zijn ingedeeld in poule A met Great Britain 2, Finland en Frankrijk. Bondscoach Werlich spreekt over de komende leg van het EK:

"De mooiste momenten voor een sporter zijn de momenten waarop je mag uitdragen waar je al die tijd hard voor getraind hebt. Het moment dat je jezelf mag laten zien op het veld. Samen met je teamgenoten ontdekken waar je staat ten opzichte van de andere teams, die in eenzelfde soort proces zitten. Het EK is zo'n moment. Waar de training gericht zijn op het verbeteren van jezelf zijn de wedstrijden gericht op het uitvoeren. De trainingsarbeid zit erop dit is het moment om het te doen."

Er zijn geen nieuwe blessuregevallen te melden. De selectie ziet er als volgt uit:

Naam Club Naam Club
Anne Hielckert AAC Marit de Gier AAC
Annemarije van Rossum RUS Paula Schouten AAC
Bodil van Wijnbergen URC Pien Selbeck AAC
Elke van Meer RUS Pleuni Kievit The Dukes
Erin Arends Haarlem Sanne Klem URC
Jannicke IJdens RUS Willemijn ter Avest RFC The Pigs


Werlich: "Sporters zijn over het algemeen kritisch en perfectionistisch. Voortdurende zoeken naar die ene procent verbetering. Goed is niet goed genoeg, het kan altijd beter. En dan komt dat moment waar je zo naar toe gewerkt hebt, de wedstrijd. Dan moet je loslaten, je zult fouten maken, zaken zullen anders lopen dan je zou willen….accepteren en verder gaan.

Het omschakelen van een trainingsmodus naar een wedstrijd modus is lastig. De reden dat je in een selectie zit is vaak omdat je zoveel zelf kritiek hebt, omdat je altijd meer en beter wilt. Juist dat kan je in de weg zitten met de wedstrijden. Het is als enorm toe leven naar een vakantie en als je dan op vakantie bent niet kunnen genieten.

Hoe zorg je ervoor dat je in een Ideale Prestatie Staat verkeerd? We willen genieten van de wedstrijden op het EK, niet stijf van de spanning staan. Maar genieten in de topsport is toch echt gelieerd aan presteren. Presteren betekend wat mij betreft het beste uit jezelf en het team halen, de resultaten volgen daaruit," aldus de bondscoach.

Het EK start op zaterdag 11 juni om 11.22 (CET) met een wedstrijd tegen Great Britain 2. Een combinatieteam van speelsters uit Engeland en Wales, zoals "GB" ook uit zal komen op de Olympische Spelen. Later op de dag wordt tegen Finland en Frankrijk aangetreden.

Werlich over de tegenstanders op het EK: "We spelen tegen teams die vol in voorbereiding zijn voor de Olympische Spelen van  Rio de Janeiro. Je ziet dat ons programma in een heel ander stadium zit dan deze teams. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat wij met vier debutanten op het EK staan. De teams die naar Rio gaan hebben ervaren spelers die het klappen van de zweep kennen en die de coaches willen laten zien waarom zij geselecteerd moeten worden voor de Spelen. Een mooie testcase voor ons om van onze eigen kracht uit te blijven gaan.

Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen, het werk is gedaan, rest ons het te doen…

Of zoals ik altijd zeg: #GD
Gewoon Doen: Durf Ontwikkel Ervaar Nu!”