Sascha Werlich maakt selectie voor EK leg 2 bekend

Sascha Werlich maakt selectie voor EK leg 2 bekend

Sascha Werlich, bondscoach van het Ladies 7s programma heeft de selectie voor de tweede leg van het EK bekend gemaakt. Deze leg wordt op 24 en 25 september gespeeld in het Franse Brive-la-Gaillarde. De volgende speelsters zullen in Frankrijk in het oranje gaan spelen:

Naam Club Naam Club
Anne Hielckert AAC Jannicke IJdens -
Annemarije van Rossum RC Hilversum Marit Bakker RC Delft
Bodil van Wijnbergen RC Hilversum Pien Selbeck AAC
Elke van Meer RUS Pleuni Kievit The Dukes
Erin Arends RFC Haarlem Sanne Klem RC Hilversum
Inge Visser AAC Willemijn ter Avest ARC The Pigs

In de selectie zijn een aantal wijzigingen ten opzichten van de eerste leg in Kazan. Inge Visser is terug uit Astralië en geselecteerd. Marit Bakker is een nieuwe naam in de selectie. Na haar goede optreden in Dublin is er ook voor haar een plaats bij de twaalf geselecteerden.

Door de zevende plaats op de eerste leg van het EK zijn de Nederlandse dames nu ingedeeld in Poule A. Daarin zullen ze het opnemen tegen Frankrijk, Spanje en Finland. Bondscoach Werlich over de poule: "We zitten in een zware poule. In Kazan hebben we al laten zien dat we het de landen uit onze poule erg lastig kunnen maken als we ons eigen spel blijven spelen. Het doel is om onder druk ook goed rugby te blijven spelen. Daarvoor hebben we met Frankrijk en Spanje alvast twee tegenstanders waartegen we dat goed kunnen laten zien. "

Komende maandag vertrekt het team al richting Frankrijk om zich daar optimaal voor te bereiden op het toernooi.