Sascha Werlich maakt selectie voor Centrale 7s bekend

Sascha Werlich maakt selectie voor Centrale 7s bekend

Sascha Werlich, de bondscoach van de Ladies 7s, heeft de selectie voor het Centrale Sevens toernooi bekend gemaakt. Op 12 en 13 mei nemen de Windmills deel aan het toernooi dat georganiseerd wordt in Châtanay-Malabry, ten zuiden van Parijs.

De selectie bestaat uit de volgende namen:

Lisa van Helvoort Paula Schouten
Maaike Grolle Segou Jonker
Marit Bakker Quen Makkinga
Marit de Gier Yurena Polanen
Mireille Nieuwenhuis Zoë Agasi


Op 11 en 12 juni spelen de Ladies 7s in Kazan de eerste leg van het EK. In aanloop naar het EK worden een drietal toernooien achter elkaar gespeeld. Centrale Sevens is de eerste. Werlich: ”Binnen de selectie zijn een aantal spelers die terug komen van een blessure en op Centrale hun eerste minuten weer gaan maken. Daarnaast zijn er twee nieuwe namen: Maaike Grolle vanuit de High Potential U18 groep en Marit Bakker vanuit de Super 60 competitie. We zien vanuit verschillende hoeken spelers opstaan die een gooi naar het oranje shirt doen, dit zet alle spelers op scherp. De selectie voor het EK staat nog niet vast, alle spelers krijgen de komende toernooien de kans zich in de EK selectie te spelen.”

De Windmills zijn ingedeeld in poule A en zullen het daarin opnemen tegen Parijs, Portugal, Tuks Ladies & Euskadi. De eerste wedstrijd is op donderdag 12 mei om 13.20 tegen Euskadi.