Sascha Werlich maakt selectie EK leg 1 bekend

Sascha Werlich maakt selectie EK leg 1 bekend

De bondscoach van het Ladies 7s programma, Sascha Werlich, heeft de selectie voor de eerste leg van het EK bekend gemaakt. De eerste leg wordt op 11 en 12 juni gespeeld in het Russische Kazan. De selectie bevat een aantal nieuwe namen.

Naam Club Naam Club
Anne Hielckert AAC Marit de Gier AAC
Annemarije van Rossum RUS Paula Schouten AAC
Bodil van Wijnbergen URC Pien Selbeck AAC
Elke van Meer RUS Pleuni Kievit The Dukes
Jannicke IJdens RUS Sanne Klem URC
Joyce van Altena RC Hilversum Willemijn ter Avest ARC The Pigs

De selectie bevat een aantal nieuwe namen. Bodil van Wijnbergen en Willemijn ter Avest zijn nieuwe jonge speelsters die hun debuut maken op het hoogste Europese podium. Bondscoach Werlich over de selectie: “Het is een mooie mix van ervaren speelsters en jong talent. Er zijn meiden bij die al World Series hebben gespeeld en aan de andere kant meiden voor wie dit het eerste EK wordt. De afgelopen weken hebben alle fitte meiden de kans gehad zich in de selectie te spelen. Dat beeld hebben we gemixt met het beeld dat we al hadden vanuit de trainingen. Komend weekend spelen we op Amsterdam 7s met onze EK selectie. Dan kunnen we verder bouwen aan de automatismen in het team.”

De Nederlandse dames zijn voor het EK ingedeeld in poule B en zullen het daarin opnemen tegen Frankrijk, Great Britain2 en Finland.

Het EK bestaat uit twee legs. De tweede wordt gespeeld op 24 en 25 september in het Franse Brive.