Sascha Werlich - Head of High Performance Dames

Sascha Werlich - Head of High Performance Dames

Amsterdam - Afgelopen maand is Sascha Werlich aangesteld als de nieuwe “head of high performance dames”. Sascha zal in deze rol verantwoordelijk zijn voor zowel het VII- als het XV programma en nauw samenwerken met Gareth Gilbert, de technisch directeur van de heren.

Gareth Gilbert - Technisch Directeur
“Sascha is the most qualified coach in Rugby Netherlands and we are very confident and excited about her working here in her new role. She has a lot of experience and has invested a lot in herself by travelling around the world and attending various High Performance courses in South Africa, New Zealand and Colombia. We believe she is the right person to rebuild women's rugby and get us back to where we belong and I look forward to working closely with her.”

Sascha is al vele jaren actief bij het dames rugby als speler en als coach. In de afgelopen jaren heeft zij veel internationale ervaring opgedaan door verschillende coaching rollen te vervullen binnen het dames rugby sevens team maar ook heeft zij cursussen en coaching trajecten gevolgd in Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en Colombia.

Met de kennis die zij heeft opgedaan over de jaren heeft zal Sascha zich richten op het neerzetten van een sterk dames platform waar ontwikkeling optimaal wordt gestimuleerd door gebruik te maken van elkaars krachten. Sascha heeft een achtergrond in gedragscoaching en heeft afgelopen jaar de Master in Coaching afgerond.

Sascha richt zich op het verbeteren van het individu door gebruik te maken van elkaars krachten. Met haar sterke visie over het implementeren van technische en tactische vaardigheden op het veld en de mentale/lifestyle training buiten het veld zal Sascha zich komende jaren volledig inzetten om het dames rugby programma uit te laten groeien tot een gezond programma met een uitgebreid talentontwikkeling traject en een prestatie cultuur om de doelstellingen van Rugby Nederland voor het dames programma waar te maken.

“Het is geweldig om full time bezig te mogen zijn met een groep sporters die elke dag het beste uit zichzelf willen halen. Naar mijn idee hebben de dames van het Nederlandse rugby nog niet hun volledige potentie gehaald op momenten dat het moet en dat is iets waar we met zijn allen naar gaan streven. Als iedereen het beste uit zichzelf weet te halen op de juiste momenten zullen de resultaten een logisch gevolg zijn.”