Samenvatting Ladies 7s op de WSWS in Langford, Canada

Zoekveld

Samenvatting Ladies 7s op de WSWS in Langford, Canada

De Ladies 7s speelden in het weekend van 27 en 28 mei op de Women’s Sevens World Series in Langford, Canada. Op uitnodiging van World Rugby mochten de dames hier aan deelnemen. Nederland was hiermee het 12e land, naast de 11 kernteams die aan alle series deelnemen.

De Ladies 7s kwamen in de poule uit tegen NZ 7s, USA 7s en Engeland 7s. De eerste wedstrijd tegen NZ 7s was een close game welke net werd verloren met 17-10. De tweede wedstrijd tegen Engeland een erg fysieke strijd en ook deze werd verloren met 26-0. De laatste poule wedstrijd tegen USA 7s was erg zwaar en waren de dames uit de US een paar maten te groot, de wedstrijd werd verloren met 57-0.

Na de poule wedstrijden kwamen de Ladies 7s op dag twee uit tegen Spanje en Fiji of Brazilië. Het team voelde zich goed en klaar voor twee mooie wedstrijden. Helaas kon Willemijn ter Avest niet meer in actie komen na een knieblessure. De eerste wedstrijd van de dag tegen Spanje werd verloren met 31-0. De laatste wedstrijd was tegen Brazilië. Ook deze werd verloren met 7-28.  De dames hebben hard gestreden op beide dagen maar waren net een maatje te klein voor de kernteams. De Ladies 7s eindigde op plek 12 in het toernooi.

Head High Performance Women Sascha Werlich over het toernooi: “We kijken terug op een enorm mooi toernooi. We hebben ervaren dat het niveau van alle kernteams in de Women’s Sevens World Series enorm is gestegen. Ondanks een geweldige wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar NZ 7s hebben we nu nog weinig te vertellen op dit podium. We zijn echter enorm geïnspireerd om in de toekomst weer deel te willen uitmaken van de World Series en weten wat ons te doen staat. Trainen en hard werken. Dank voor al het support!”