Rugby Nederland lanceert Mixed Ability Rugby

Rugby Nederland lanceert Mixed Ability Rugby

Uitnodiging Mixed Ability Rugby startbijeenkomst in Nederland

Mixed Ability Rugby staat voor het beschikbaar maken van het spelen van  Rugby voor iedereen. Het doorbreken van barrières tussen invalide en valide spelers brengt  deze groep sporters samen. Mixed Ability Rugby staat voor het aanmoedigen en inspireren van gemeenschapsvorming tussen Rugby en mensen met een beperking. Deze lichamelijke activiteit en sociale interactie helpt in de transformatie van gezondheid en geluk.

Zaterdag 2 maart 2019 zullen we op het NRCA in Amsterdam een introductiedag organiseren waarbij er naast een informatiebijeenkomst over Mixed Ability ook een eerste introductietraining zal zijn. 
De International Mixed Ability  Sports  (IMAS) organisatie komt naar Nederland om deze dag te ondersteunen.  http://www.mixedabilitysports.org/

Hierbij nodigen we alle geïnteresseerden uit om deel te nemen aan deze dag. De introductiedag richt zich op clubs, maatschappelijke organisaties, trainers/coaches, spelers met en zonder een beperking en ouders en verwanten. Iedereen die geïnteresseerd is in Mixed Ability Rugby is welkom op deze dag.

Agenda

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
• 10:00 uur  Informatiebijeenkomst
• 12:30 uur pauze met lunch
• 13:15 uur introductietraining voor dames en heren 18+ met en zonder beperking
• 14:30 uur afsluiting met een drankje

Het is natuurlijk mogelijk om ook een deel van deze introductiedag aanwezig te zijn. Er kan ervoor gekozen worden om alleen het informatieve gedeelte in de ochtend te volgen of juist alleen te komen voor de introductietraining. Geef dit dan even door bij aanmelding.

Belangrijke informatie

• Datum: Zaterdag 2 maart 2019
• Locatie: Nationaal Rugby Centrum Amsterdam, Bok de Korverweg 6 te Amsterdam
• Inschrijven: Via de volgende link: Formulier om aan te melden  Wij sturen je meer info!
• Alle aanwezige deelnemers ontvangen op de dag zelf handboek en een bewijs van aanwezigheid

Meer info over Mixed Ability Rugby

Het project heeft als doelstelling om met de partners samen te werken, kennis uit te wisselen en te benutten om het aanbod van Mixed Ability Rugby te creëren.  We willen in Nederland met de andere partners zo een rugby aanbod creëren voor zowel mensen met een beperking als mensen zonder beperking. Rugby Nederland wil de opstart faciliteren en geïnteresseerde clubs ondersteunen in de opstartperiode.   Meer uitleg over Mixed Ability Rugby kan je vinden in de video: https://www.youtube.com/watch?v=FjbQCSWhSss&feature=youtu.be

 


 

Bestand: 
PDF-pictogram Mixed Ability aankondiging (1).pdf