Rugby Nederland gaat van start met Social Rugby “Competitie”

Rugby Nederland gaat van start met Social Rugby “Competitie”

Hoe faciliteren wij het best een leven lang rugbyen? Hoe kunnen wij zorgen dat rugby voor iedereen is? Thema’s die bij Rugby Nederland hoog op de agenda staan.

Afgelopen seizoenen kwam steeds vaker naar voren dat er in Nederland een groeiende groep spelers is die nog wel de behoefte heeft zo nu en dan een stevig potje te rugbyen, maar waarvoor de huidige bestaande competitievorm in Nederland te veel van de kostbare tijd eist van het gezinsleven of andere verplichtingen.

Wat nu als je wel wilt rugbyen en graag zo nu een dan present bent bij een gezellige derde helft, maar je het niet ziet zitten om gelijk weer twee keer per week op te draven voor training, elke zondag te spelen om vervolgens elke maandag weer bont en blauw naar je werk te moeten?

En omdat het ook niet de bedoeling is om deze groep - die met liefde onze oude rugbytradities koesteren en rugbyverhalen door vertellen aan de volgende generatie - gelijk in te schrijven voor Walking Rugby is er nu de Social Rugby “Competitie”!

WAT IS HET CONCEPT?

 • Je bent lid van je eigen club, maar ook van Rugby Nederland, dit geeft de mogelijkheid tot clusteren én spelen voor andere teams binnen de social rugby competitie;
 • Dit mag zowel een senior lidmaatschap (SE) als een recreanten lidmaatschap (RE) zijn;
  (Recreanten spelen maximaal 6 wedstrijden in de reguliere competitie, binnen de social competitie zouden dit een onbeperkt aantal wedstrijden per seizoen zijn)
 • Mogelijkheid tot inschrijving en instroming gedurende het hele seizoen;

   
 • Afhankelijk van het aantal ingeschreven teams (minimaal 4) wordt het format bepaald;
 • Flexibiliteit qua speeldagen (onderling overeen te komen) - de wedstrijden zullen in eerste instantie op zaterdag worden ingedeeld;
   
 • Bij Social rugby zijn er geen rangen en standen;
 • Social rugby wordt gespeeld volgens het Game On-principe (zie poster) en de Spirit of the Game-regels (vastgesteld door World Rugby, speciaal voor veiligheid en discipline);
 • Social rugby wordt gespeeld volgens een vereenvoudigd VWW (nader te bepalen).

Bijgevoegde poster illustreert de insteek van deze nieuwe competitievorm. De concrete opzet ervan zal afhankelijk zijn van het aantal geïnteresseerde clubs dat zich aanmeldt.

Mochten jij en je team nu enthousiast zijn geworden, neem dan (voor eind deze maand) contact op met het bestuur van je club; zij zijn op de hoogte van de praktisch informatie en deadlines betreffende deze competitie en het aanmelden.