Rugby Nederland bereikt een belangrijke mijlpaal, met verwelkoming van 15.000ste lid

Zoekveld

Rugby Nederland bereikt een belangrijke mijlpaal, met verwelkoming van 15.000ste lid

De start van 2017 kon niet beter voor Rugby Nederland. Begin januari mochten wij onze 15.000ste lid verwelkomen. Het bereiken van deze belangrijke mijlpaal laat zien dat de sport serieus momentum heeft en toeneemt aan bekendheid in Nederland.

Ons 15.000ste lid is Storm Dohmen, 10 jaar oud en spelend voor Rugbyclub Eindhoven. Toen wij het nieuws vertelde aan storm was hij blij verrast. “Voor ik begon met rugby zat ik op judo. Hier begon ik mee toen ik 4 jaar was. Na 6 jaar miste ik een bepaald teamgevoel. Ik vond rugby leuk en ging online kijken naar de dichtstbijzijnde club. Rugbyclub Eindhoven was vlakbij en ben daar toen gaan trainen. Rugbyclub Eindhoven biedt een aantal training gratis om te kijken of je de sport echt leuk vind. Na meerdere trainingen, in regen en kou, besloten om lid te worden van de club. Dit is extra cool nu ik weet dat ik het 15.000ste lid van Rugby Nederland ben.” Storm is uitgenodigd om 4 maart mee het veld op te lopen met de captain als het Heren XV  team het gaat opnemen tegen Portugal.

Annelies Acda, bestuurslid verantwoordelijk voor breedtesport, is verheugd met dit feit . “De laatste paar jaar zagen we al een explosieve groei aan leden, specifiek bij de jeugd. Deze groei komt voort uit de aandacht die de nationale teams krijgen in de media, de focus op het programma Get into Rugby, de satelliet-clubs die ontstaan en zich specifiek richten op jeugd en de media exposure rondom grote evenementen zoals het WK in 2015, de Sevens op de Olympische Spelen in Rio en de Six Nations. Ik ben er van overtuigd dat dit pas het begin is en meer spelers zich gaan aansluiten en deelnemen aan de prachtige sport rugby.”