Regenboogband voor heel sportend Nederland

Zoekveld

Regenboogband voor heel sportend Nederland

Rondom de Internationale Coming Out Day 2018 van 11 oktober, geeft de Nederlandse sportwereld aandacht aan de boodschap dat sport voor iedereen is en iedereen gelijk is op het sportveld, ongeacht welke seksuele geaardheid je hebt. Helaas is dat nog altijd geen vanzelfsprekendheid.

Net als afgelopen jaar maakt de Alliantie Gelijkspelen een statement: In het weekend van 13 en 14 oktober draagt sportend Nederland de regenboogband. In 2017 droegen duizenden aanvoerders een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog. Dit jaar kan iedere sporter een regenboogband aanvragen, ook als je geen aanvoerder bent. Iedereen die de boodschap steunt is in onze ogen een aanvoerder!

Rugby Nederland heeft de medewerking aan de #AllTogetherChallenge, zoals de campagnenaam luidt, toegezegd. Op zaterdag 13 oktober wordt de band gedragen bij de oefeninterland van de Team NL Dames 15s tegen Zweden.

Het aanvragen van de regenboogband is ook voor rugbyers mogelijk. Via www.regenboogband.nl wordt het mogelijk de band voor €9,95 incl. BTW en verzendkosten aan te vragen. Deel jouw regenboogbandfoto op Facebook, Twitter of Instagram met #AllTogetherChallenge en laat zien dat jij de actie steunt!

Meer informatie is te vinden op www.alltogether-challenge.nl.