RC 't Gooi wint BeNeCup Finale 2018

Zoekveld

RC 't Gooi wint BeNeCup Finale 2018

Vandaag stond de finale van de BeNeCup op het programma. Na drie speelronden tussen de top 4 clubs van Nederland en België waren het RC ’t Gooi en RC DIOK Leiden die in de finale stonden. Deze stond gepland in Brussel maar door de twee Nederlandse clubs in de finale werd de wedstrijd verplaatst naar Amsterdam. Op de tribune en via de livestream zagen de rugby fans een fantastische wedstrijd. Een zeer fysieke strijd tussen twee clubs die beide de Cup mee naar huis wilde nemen.

RC DIOK Leiden kwam al vroeg in de wedstrijd op 14 man na een gele kaart voor hun second rower. Hier kon RC ’t Gooi niet direct van profiteren maar na terugkomst van kwam dan toch de eerste score in de wedstrijd. Jim Boelrijk scoorde in de hoek na een charge down op een kick. Melvin Gale kickt de conversie raak en bracht de stand op 7-0. RC DIOK Leiden reageert snel daarop en scrumhalf Benjamin Garcia drukt de try tussen de palen. Illie Greeve kickt de conversie recht op de paal en was de stand 7-5. Beide teams kickte nog een penalty tussen de palen en was de stand bij rust 10-8 in het voordeel voor RC ’t Gooi.

Beide teams kwamen zeer sterk uit de kleedkamer. Het is dan ook pas na ruim 20 minuten dat de eerste punten op het scorebord stond en RC DIOK Leiden voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een penalty werd gekickt tussen de palen en bracht de stand naar 10-11 voor de mannen uit Leiden. De Leidenaren verdedigden met hand en tand maar konden niet voorkomen dat RC ’t Gooi in de laatste paar minuten van de wedstrijd de winnende try drukte. Deze conversie werd gemist door Melvin Gale maar bracht de eindstand van de wedstrijd op 15-11 in het voordeel van RC ’t Gooi.

Gefeliciteerd RC 't Gooi!