Raymond Offermans maakt Jong Oranje Onder 16-selectie bekend

Raymond Offermans maakt Jong Oranje Onder 16-selectie bekend

Met trots presenteren coach Raymond Offermans en zijn staf de eerste selectie van Jong Oranje Onder 16. De selectie bestaat voorlopig uit 35 spelers en zeven invitespelers. De zo genaamde "invitespelers" krijgen de komende twee maanden de kans zich nog te bewijzen voor een selectieplek.
Zoals eerder aangegeven zal de selectie uiteindelijk uit 40 spelers bestaan en zijn er zes plekken voor spelers die zich nog kunnen bewijzen. Spelers die niet geselecteerd zijn kunnen zich dus nog via de Regio Rugby-dagen in de kijker spelen voor een inviteplek en daarna voor een selectieplek in aanmerking komen. De selectie blijft zo een dynamische en groeiende groep rugbytalenten.

Begin vorig seizoen, en in de aanloop naar waar we nu zijn, kwamen er 190 spelers aan de staf voorbij. Eerst via de eerste drie (van de vijf) geplande Rugby Development Dagen vorig seizoen en daarna, vanwege de coronacrisis, via twee extra ingelaste selectiedagen in september. Tijdens de eerste drie RDD’s zijn er 90 spelers geselecteerd voor de twee selectiedagen. De eerst selectiedag heeft de groep eerst van 90 naar 60 gebracht en daarna op dag twee van 60 naar 42 spelers. De wedstrijden tijdens de selectiedagen lieten gelijk zien dat er veel talent in de groep zit.
De staf wil de selectoren bedanken voor het helpen selecteren van de spelers gedurende de verschillende dagen.
Spelers en ouders worden bedankt voor het investeren van hun tijd en hun inzet tijdens de wedstrijden.

We gaan een mooie rugbyperiode tegemoet met een volledig nieuwe selectie voor deze leeftijdsgroep.

Bestand: 
PDF-pictogram Trainingsselectie Jong Oranje U16 sept. 2020.pdf