Oranje Heren XV kampioen van de Rugby Europe Trophy

Oranje Heren XV kampioen van de Rugby Europe Trophy

Fotocredits: Dennis van de Sande

Oranje Heren XV officieel kampioen van de Rugby Europe Trophy 2019-2020

Nadat we lang in spanning hebben moeten wachten op het uiteindelijke besluit van Rugby Europe, is het officieel:

Nederland is kampioen!


Door uitstel van het seizoen vanwege de verspreiding van het Covid-19-virus werd de laatste en allesbepalende wedstrijd tegen Zwitserland niet gespeeld. De heren stonden al klaar op Schiphol, toen we te horen kregen dat de wedstrijd niet gespeeld mocht worden. Alleen winst of gelijkspel tegen Zwitserland was nodig om de promotiewedstrijd tegen de (nog onbekende) verliezer van de Championship Poule te mogen spelen. Een seizoen met een bizar einde. 

In overleg met Rugby Europe en Zwitserland, mede omdat Nederland er sterk voor stond, zijn beide landen overeengekomen de wedstrijd niet te spelen en te laten eindigen in een gelijke stand. Daardoor is Nederland ongeslagen kampioen van de Trophy Poule.

Nederland heeft mooie resultaten geboekt onder de leiding van hun nieuwe bondscoach. Zane Gardiner kan trots terug kijken op zijn eerste seizoen met de Oranjeheren. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederland de kans te promoveren. Nadat het team drie jaar achter elkaar de tweede plek behaalde in de Trophy Poule, is promoveren naar de Rugby Europe Championship poule een lang gekoesterd doel van het team. En het harde werken is beloond!

De laatste Championship-wedstrijden worden komend najaar gespeeld waarna duidelijk zal zijn wie onderaan eindigt in die poule. Dit is dan tevens de tegenstander waar de Oranjeheren tegen moeten spelen om promotie. Lees hier ook wat Rugby Europe erover te zeggen heeft.

De datum van de wedstrijd zal nog volgen, wel is het duidelijk dat deze wedstrijd niet in Nederland wordt gespeeld. Stay tuned and get excited!

Heren, coaches en iedereen die zich heeft ingezet voor het team,

GEFELICITEERD!

- Dennis van de Sande