Niveau arbitrage verhoogd door invoering communicatie systemen

Zoekveld

Niveau arbitrage verhoogd door invoering communicatie systemen

Tijdens de DEGIRO Ereklasse Finales van Rugby Nederland en de 2018 Bingham Cup, werden de teams van internationale scheidsrechters, scheidsrechter coaches en veld managers ondersteund in hun taak middels de communicatie systemen van Axiwi, gesponsord door Axitour.

Op beide evenementen hadden de scheidsrechter door het gebruik van de communicatiematerialen direct contact met elkaar waardoor ze werkten als team. Doordat de scheidsrechter twee paar ogen extra had om te kijken naar de wedstrijden op hoog niveau werd de begeleiding veel beter en zorgde dit voor snelheid in het spel. Door het gebruik van de assistent scheidsrechter kon de scheidsrechter zelf eerder preventief communiceren met teams waardoor het spel door kon gaan.
Scheidsrechters coaches gebruikte de systemen ook om het werk van de officials te monitoren en direct feedback te kunnen geven aan hen en daarmee het niveau van arbitrage te verbeteren gedurende de wedstrijden en het toernooi.

Jongere scheidsrechters konden ook gebruik maken van de systemen waarbij men direct kon leren van hun collega’s en zo extra ondersteunding en vertrouwen te geven in hun beslissingen. Het positieve ontvangen commentaar, zowel tijdens de DEGIRO Ereklasse Finales en de Bingham Cup, kwam deels door de verdere professionele stappen die zijn gemaakt, mede door het gebruik van de Axiwi communicatie systemen.

Voorzitter van de Rugby Nederland Scheidsrechtercommissie en Hoofd Scheidsrechters op de Bingham Cup Michael Assman heeft hier het volgende over te zeggen: “Met dank aan de Axiwi communicatie systeem waren wij in staat om een hoge kwaliteit van arbitrage, zowel tijdens de DEGIRO Ereklasse finales als de Bingham Cup, te waarborgen. Naast dit stelde het ons ook in staat om de algemene kwaliteit van arbitrage van de deelnemende scheidsrechters verder te ontwikkelen en te verhogen. We kijken er naar uit dat deze kits door de clubs worden ingevoerd en worden gebruikt om het niveau van de sport, kwaliteit van arbitrage en overall plezier verder te verhogen.