Nederland wint met overtuiging van Duitsland

Nederland wint met overtuiging van Duitsland

Zaterdag 9 maart speelde het team van de Oranje Dames XV de halve finale van de Championship poule tegen Duitsland, thuis in Amsterdam. De Championship poule bestaat uit 4 teams: Spanje, Rusland, Duitsland en Nederland. Dit komt omdat de meeste teams in Europa al meedoen aan de Six Nations.


De wedstrijd tegen Duitsland begon goed. De dames hadden meteen een scrum mee en wonnen die met overtuiging. Duitsland kreeg in de 14e minuut een penalty kick maar miste helaas door de sterke wind. Niet lang daarna scoorden de Oranje Dames XV door een snelle penalty op de 5 meter van Duitsland, waardoor scrumhalf Jordan Heil de eerste 5 punten voor het team binnenhaalde. 10 minuten later drukt Kika Mulling de try via een gruber kick van Lorraine Laros. Het Duitse team liet zich de kaas niet van het brood eten en maakte turnovers over de rucks van Nederland. Door middel van pick en go’s scoorden zij hun eerste try in de hoek van de tegenstanders. Vlak voor halftime scoorden de Duitsers onder de palen en een conversie waardoor de halftime inging met een 10-12 achterstand tegen Duitsland.


De Oranje Dames XV gingen in de tweede helft sterk van start: in de 43e minuut scoorde Linde van der Velden een try aan de buitenkant. 15-12! De verdediging van het Duitse team verzwakte en al snel scoorde Tessa Wijmans in dezelfde hoek een try met een succesvolle kick waardoor de stand 22-12 werd.  Bodil van Wijnbergen vroeg om de bal rechts in de hoek en liep de try in het try gebied binnen. In de 58e minuut scoorde Bodil wederom een try: 34-12! 5 minuten later vond Lorraine Laros een klein gaatje in de Duitse verdediging en scoorde onder de palen met een geraakte conversie! De Duitsers gaven niet op en maakten een try in de 68ste minuut, waardoor ze 5 extra punten wisten te scoren. De Oranje Dames XV zagen nog een in kans in de 80ste minuut; Kika Mulling rent buitenom, langs de Duitse verdediging, en scoorde de try in de buitenhoek. Dat brengt de eindstand op 46-15 voor de Oranje Dames XV.


Door het behalen van dit eindresultaat spelen de Oranje Dames XV op 30 maart a.s. de finale in Madrid tegen Spanje.