Nederland wint met 7 - 37 van Duitsland

Nederland wint met 7 - 37 van Duitsland

foto - Dennis van de Sande

 

Afgelopen zaterdag 23 november speelde Oranje Heren XV in Heidelberg de wedstrijd tegen Duitsland. Veel oranje fans waren meegereisd om de heren aan te moedigen in wat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen zou kunnen zijn. Er waren gespannen verwachtingen maar een wedstrijd in en tegen Duitsland is altijd lastig. In de Rugby Europe Trophy Poule is Duitsland de voornaamste concurrent dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden.
Het veld was niet in allerbeste staat maar de spelers hadden zich goed voorbereid en waar nodig hun noppen verwisselt. De spelers waren er klaar voor!

In een spannende eerste helft opende Nederland de score met een try van Jordy Hop en een conversie van David Weersma. Snel daarna scoorde Duitsland en was de stand weer gelijk 7-7.
In deze fysiek zware wedstrijd benutte David Weersma halverwege de 2e helft een penalty waarmee Nederland de rust in ging met 7-10 voorsprong.

Na de rust kon Nederland de voorsprong vasthouden en liep uit naar een 7-30 voorsprong door try’s van Jasey van Kampen en Ross Bennie-Coulson en het goede kickwerk van David Weersma. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Nederland nog een straftry waardoor de eindstand 7-37 werd.

Nederland heeft slim gespeeld, hadden een antwoord op alles wat Duitsland heeft geprobeerd en hebben daarom verdiend gewonnen.
Op dit moment gaat Nederland aan de leiding in de Trophy Poule. De winnaar van deze poule speelt een promotie/degradatie wedstrijd voor een plek in de Champions Poule.
Stand Trophy Poule

Nederland  2-10 (102-15)
Zwitserland 2-6 (60-32)
Duitsland 2-5 (42-52)
Oekraïne 2-5 (35-44)
Polen  2-4 (38-55)
Litouwen 2-0 (16-67)

Wedstrijdprogramma:

Zaterdag 29 februari  Nederland – Polen   Amsterdam
Zaaterdag 7 maart Nederland – Litouwen  Amsterdam
Zaterdag 14 maart Zwitserland – Nederland Geneve