Nederland weet Portugal niet te verslaan

Nederland weet Portugal niet te verslaan

Nederland is er niet in geslaagd Portugal te verslaan in deze beslissende wedstrijd. Daarmee is de grootste kans op promotie naar de Rugby Europe Championship poule aan Nederland voorbij gegaan. Met een uitslag van 5-18 was de winst voor Portugal.

 

Een bomvol stadion en hard wind waren de omstandigheden waarmee Nederland afgelopen zaterdag van start ging in het stadion in Amsterdam.

Nederland kiest ervoor de eerste helft tegen de wind in te spelen. Lang lijken beide teams erg aan elkaar gewaagd, waarbij er na 30 minuten nog steeds maar 3 punten op het score bord staan. De schaarse kansen die ervoor Nederland zijn weten ze net niet te benutten en uiteindelijk weet Portugal vlak voor rust een tweede penalty kick te raken na een hoge try safing tackle van Sep Visser.

Half time en de wedstrijd kan nog alle kanten op. Nederland heeft nu wind mee en iedereen heeft er het volle vertrouwen in dat het nu voor Nederland mogelijk is om punten te pakken.

Echter weet Nederland kort na rust een cruciaal moment (zo blijkt later) niet om te zetten in een try.

 

In de 65ste minuut weet Portugal Storm vast te zetten op zijn voeten en duikt Portugal het gat in voor de eerste try, 0-11. Nu worden de minuten kostbaar en moet Nederland echt zijn best doen om deze achterstand nog goed te maken. Na een spannend gevecht op de tryline weet Portugal in de 78ste minuut wederom het gat te vinden voor een tweede try

 

En met deze 0-18 achterstand word uitzicht op winst voor Nederland eigenlijk niet meer mogelijk in de laatste minuten. Kieran Hogg weet wel nog in de blessure tijd een laatste try in de hoek te scoren, maar daarmee is de wedstrijd gespeeld.

 

Nederland wist helaas de cruciale momenten in deze wedstrijd niet te benutten. Waardoor Portugal wederom de dwarsligger voor promotie lijkt te zijn.

 

Er gebeuren veel mooie dingen, het team en het topsport pathway groeien enorm en zelfs de fanbase is de laatste jaren aanzienlijke gegroeid, blijkt wel weer met een bomvol stadion. Het is duidelijk dat er grote stappen zijn gemaakt de laatste jaren. Maar het lukte Nederland dit weekend nog niet om deze groei te bestempelen met winst op Portugal en daarmee ook de kans op promotie. Promotie is nog niet 100% uitgesloten maar Nederland heeft het in ieder geval niet meer in eigen hand. Om toch nog kans te maken op de promotiewedstrijd zal Portugal moeten verliezen van één van de landen waar zij nog tegen moeten spelen; Zwitserland, Tsjechië of Litouwen.

 

De heren focussen zich nu alweer op komende zaterdag, 16 maart, waar ze het in Praag moeten opnemen tegen Tsjechië.

 

https://nos.nl/artikel/2275211-nederlandse-rugbyers-verliezen-cruciaal-duel-van-portugal.html