Nederland Heren XV winnen van Tsjechië

Nederland Heren XV winnen van Tsjechië

Zaterdag 16 maart speelde de TeamNL Heren XV  tegen Tsjechië, uit in Praag. De mannen spelen in de Trophy Poule van Europa.

Zelfs in Praag was duidelijk zichtbaar en hoorbaar dat er een grote groep trouwe oranje supporters was afgereisd om de Heren aan te moedigen.


De wedstrijd tegen Tsjechië begon zwaar, Tsjechië weet met hun fysiek zware spelers in de 10e minuut een eerste try te scoren. Niet veel later scoorde Ross Bennie Coulson de eerste try voor Nederland gevolgd door een conversie van Ilie Greeve, wat de stand voor Nederland op de 5-7 brengt. Tsjechië krijgt een penalty kick in het 15 meter gebied wat ervoor zorgt dat de Tsjechen weer de voorsprong pakken (8-7). Nederland blijft hard werken en dankzij diving in de ruck van de Tsjechen loopt de teller voor Nederland op, door een rake penalty kick van Ilie Greeve. Nederland weet dan nog vlak voor de rust hun voorsprong te vergroten dankzij een try met een geraakte conversie van Quinten Koster waardoor Nederland met een stand van 8-15 de rust ingaat. Echter zorgt een opstootje bij het maken van deze try er ook voor dat Quinten een rode kaart ontvangt, waardoor de mannen de tweede helft ingaan met slechts 14 spelers.


De Tsjechen starten hun tweede helft vervolgens sterk . Zij scoren in de 50e minuut een try door een line break onder de palen. Nederland krijgt het zwaar en Tsjechië scoort in de 58e minuut een try met een rake conversie. Dit brengt de stand op 22-17 voor Tsjechië. Beide teams moeten er hard voor werken maar Nederland laat het kaas niet van het brood eten. In de laatste minuten weet Nederland het ontzettend spannend te maken voor het publiek door een minutenlang gevecht rond de tryline. Josh Gascoigne scoort uiteindelijk in de 79e minuut een try voor Nederland wat de stand op 22-22 brengt. En door de geraakte conversie, van Amir Rademaker heeft Nederland uiteindelijk nipt met 2 punten verschil kunnen winnen van Tsjechië.

De eindstand 22-24 voor Nederland.

De komende periode kunnen de heren zich weer focussen op hun eigen wedstrijden in de ereklasse.

Zaterdag 8 juni is het mogelijk om de Heren hun laatste interland van dit seizoen te zien spelen tegen Litouwen. De wedstrijd zal gespeeld worden in Siauliai.